26. 10. 2020.
Ostvarite svoje ciljeve: Uporni su uspješni!

Ostvarite svoje ciljeve: Uporni su uspješni!

Ostvarite svoje ciljeve: Uporni su uspješni!

Da li ste i vi jedna od onih osoba koje na početku godine odluče da u svoj život unesu bar neku značajnu promjenu, u stilu “vodiću više računa o zdravlju, prestaću da pušim, provodiću više vremena sa porodicom, naučiću nešto novo“, i ne istrajete u tome? Utješite se, niste jedini.

Psiholozi tvrde da većina ljudi tokom života najmanje 10 puta donosi slične odluke. Nažalost, praksa je pokazala da veoma mali broj njih ostaje dosljedan i uspjeva da ih ostvari.

Prema procjenama stručnjaka, čak 25 odsto odluka za 2015. biće ubrzo zaboravljeno, tačnije, već u njenom prvom tromesječju, pišu Novosti. A onima koji su ovoga puta čvrsto riješili da istraju i promene svoj život na bolje, psiholozi savjetuju:

Budite realni: Ne precjenjujte sebe i odredite ciljeve koje možete ostvariti kako se ne bi previše razočarali u slučaju neuspjeha.

Unaprijed se pripremite: Ukoliko su vaše želje za promjenama vezane za zdravstvena pitanja i podrazumijevaju drastičnu promjenu načina ishrane i načina života, prethodno se o svemu dobro obavijestite. Uspjećete samo ako se naoružate znanjem i strpljenjem. Saznajte na vrijeme šta sve treba da uradite da biste uspjeli.

Odredite prioritete i svu pažnju i energiju posvetite njihovom ostvarenju.

Budite istrajni, dosljedni i odlučni.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender