25. 10. 2020.

Otvoreno pismo Toplani: Tražimo ono što smo platili, a to je kvalitetno grijanje!

Pismo prenosimo u cjelosti:

“Poštovana gospodo u rukovodstvu banjalučke Toplane kao i o kvalitetu grijanja i naplativosti nikada niste rekli i priznali istinu tako i za peticiju o nekvalitetnoj isporuci toplotne energije u naselju Starčevica. koju su Vam poslala 123 stanara.

Vanjska temparatura u Banja Luci u petak 16. januara u 13 časova je bila 17 stepeni u 14 časova 18,6 stepeni, 15 časova 17 stepeni, 16 časova 13,4 stepena, 17 časova 11,5 stepeni.

17.januara u 05 časova 9,1 stepen, 06 časova 10,9 stepeni.

Ovo je službeni izvještaj Meteoorološkog zavoda Republike Srpske. To je Banj Brdu u gradu je bila bar za dva stepena topije. Sada neka javnost procijeni ko laže, a ko priča istinu.

Od Vas nismo ni očekivaki istinu, vaši termometri vanjsku temparuturu mjere nižu, u stanu višu, Vi štitite svoje interese i spremni ste na sve. Ali je sramota i da je tada temparatura u stanovima bila jedva kako vi kažete 21 stepen Celzijusovih. Možete zamisliti kakva je na -15 stepeni a temperatura dolazne vode nikada ne prelazi 40 stepeni Celzijusovih.

Mi tražimo samo ono što smo platili. Tražimo kvalitetno grijanje, a kako ćete ga vi postići to je vaša briga. Tražimo smanjenje grijanja od 50% za januar 2015.godine, jer ste katastrofalno grijali do 12. januara, a od 12. grijanje radi vanjske temparature gotovo da ne treba.

Tražimo priključenje na novu kotlovnicu koju vam je u našem naselju inspekcija obustavila radi katastrofalnog načina priključenja na podstanicu u Ulici Prve Krajiške brigade br. 4 i sa tom zgradom ste u sporu.

Ne tražimo nikavo otpisivanje velikih dugava koje je Toplana proizvela lošim dugodišnjim grijanjem i dozvolila potrošačima da duguju, pravna lica milionske, a fizička čak po deset hiljada km. A naplativost odlična?”

Član savijeta MZ Stačevica i potpisnik peticije, Milorad Arlov

.
(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender