03. 08. 2021.
Vučić: Šešelju želim dobro zdravlje i brz oporavak

Vučić: Šešelju želim dobro zdravlje i brz oporavak

Vučić: Reforme su pitanje opstanka Srbije

Napominjući da pod reformama, koje njegova vlada sprovodi ne podrazumijeva samo promjene u ekonomiji, nego i promjenu stanja duha naroda, Vučić je istakao da su reforme i dokaz ravnopravnosti Srbije sa drugim zemljama i narodima.

– Reforme su promena stanja duha jednog naroda, naviknutog na ulogu i žrtve i krivca, ubeđenog da od njega ništa ne zavisi, a opet spremnog da pogine za svaku od nerazumnih, a velikih, vrednosti koje mu razni mešetari prodaju, naveo je Vučić.

On je dodao da su reforme “i ubeđivanje Srbije, ljudi koji u njoj žive, da nema nikakvih nagrada na nebu, ali da ima, sasvim dovoljno toga, na zemlji, za šta se treba potruditi”.

– Dakle, reforme su i san, i cilj i način. Lično, mislim da su i pitanje opstanka, ne samo mog – a ne mislim da opstajem ako u njima ne uspemo – nego i opstanka Srbije, naveo je Vučić.

On je u autorskom tekstu povodom 80 godina NIN-a, poručio da vjeruje u Srbiju kao uređenu zemlju, sa izgrađenim putevima i prugama, sa novim fabrikama, sa ljudima koji rade, i koji se ničega više ne stide, a najmanje sebe i svoje zemlje.

Vučić je istakao da vjeruje “u pristojne ljude, u pristojnoj državi i, vrlo brzo potom, i u evropskoj državi”.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender