01. 08. 2021.

Dodik: Bosić spekuliše da je SNSD kriv za propast Bobar banke

“Nažalost, desila se smrt vlasnika banke Gavrila Bobara, koja je dovela u poziciju mnoge klijente da posumnjaju u stanje i sposobnost banke, što je rezultiralo povlačenjem depozita”, istakao je Dodik.

On je naglasio da banke zasnivaju svoj rad na povjerenju i da “padaju” onog trenutka kada klijenti izgube povjerenje i počnu da povlače depozite.

Dodik je rekao da lider SDS-a Mladen Bosić spekuliše kada kaže da je SNSD odgovoran za propast Bobar banke i da Agencija za bankarstvo Republike Srpske nije dobro uradila svoj posao.

“Ono što je radila Agencija za bankarstvo rađeno je sa međunarodnim finansijskim institucijama, prije svega sa Međunarodnim monetranim fondom i Svjetskom bankom. Oni su bili uključeni u praćenje stanja u bankarstvu i u momentu kada se sve dešavalo oko `Bobar banke`. Agencija za bankarstvo je imala aktivno učešće kontrole u vezi toga”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci i dodao da je Agencija vrlo energično zaustavila dubiozu u Bobar banci.

Dodik je rekao da SNSD nije bio klijent ove banke, osim što je pokojni Gavrilo Bobar bio član stranke.

“To ne znači da je SNSD utvrđivao bankarsku politiku te banke. Značajan broj naših članova je vjerovatno bio klijent te banke”, rekao je Dodik, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender