03. 08. 2021.
Pet dobrih razloga zašto treba opraštati

Pet dobrih razloga zašto treba opraštati

Pet dobrih razloga zašto treba opraštati

Ovo je pet razloga zašto treba oprostiti:

Opraštanje ne opravdava ono što se desilo, ne znači da je to bilo u redu niti je osoba koja vas povrijedila ’dobrodošla’ u vašem životu. Opraštanje znači da ste se pomirili sa onim što se desilo, i da ste spremni da se oslobodite tog bola ili negativnih misli, kako biste se fokusirali da sve ono što vas ispunjava.

Opraštanje nije nešto što činite za druge, već za samog sebe. Ili ćete zasnovati život na svom bolu i ljutom sjećanju, ili ćete prihvatiti ono što se desilo i nastaviti dalje. To ne značiti da ćete zaboraviti šta vam je neko učinio, ali ćete prestati da gledate na to sa gorčinom.

Opraštanje je odlika jakih, samouvjerenih ljudi.Pronađite u sebi snagu da se suočite sa situacijom i da je prevaziđete, jer nije ’zločin’ oprostiti nekome ko vas je povrijedio, već zatočiti sebe u bolu, ljutnji i negativnim mislima koje vam ne dopuštaju da uživate u životu.

Opraštanje nije uvijek vezano za druge –već i za opraštanje samom sebi. Osjećaj krivice neće učinite da se osjećate bolje. Uvijek imajte na umu da treba da oprostite sebi neke stvari i nastavite dalje.

Opraštanje je najveći i najljepši izraz ljubavi. Nije uvijek poenta biti zlopamtilo i tjerati po svom, jer ono što se desilo ne možete da vratite, a pritom patite. Popustite, pređite preko nekih stvari, jer svi griješe, i uživajte u ljubavi…. (bizlife.rs)

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender