28. 10. 2020.
Akcija za Bobana: Pozovimo 1415

Akcija za Bobana: Pozovimo 1415

Akcija za Bobana: Pozovimo 1415

Da bi Boban prohodao bez štaka, potrebne su dvije operacije koljena koje su izuzetno skupe (300 000 KM), jer Boban boluje od hemofilije, pa same hirurske intervencije i proces oporavka prati svakodnevno uzimanje skupih lijekova koji pomažu kod zaustavljanja krvarenja.

Boban je dugogodišnji omladinski radnik, entuzijasta, humanitarac, volonter i ambasador svoje zemlje širom svijeta. Osnivač je Omladinske organizacije Centar iz Mrkonjić Grada koja je učinila i čini mnogo za mlade ljude i razvoj opštine Mrkonjić Grad, kao i za omladinsko organizovanje u Republici Srpskoj, a 2012. godine mu je Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske dodijelilo i Republičku nagradu za najboljeg organizatora volontiranja.

Ova organizacija je i jedan od osnivača Omladinskog savjeta Republike Srpske. Boban je pokretač velikog broja inicijativa za bolju zdravstvenu zaštitu oboljelih od rijetkih bolesti, što je razultiralo nedavnim usvajanjem Programa za rijeteke bolesti u RS od strane Vlade Republike Srpske. Svakodnevno pomaže drugima i sam je organizovao veliki broj humanitarnih akcija.

S obzirom da je dosada u stalnoj borbi za pravo na njegovanje zdravlja svih drugih trpjelo Bobanovo zdravlje jer je radi višeg cilja i dobrobiti mnogih, kao i većina velikih ljudi sebe potpuno stavio u drugi plan ne tražeći ništa, vrijeme je da mu bar djelimično vratimo za sve ono što je on dao drugima i da ne dozvolimo da ga bolest uspori u velikom broju aktivnosti koje želi da provede.

Akciju su pokrenuli Bobanovi prijatelji, a Omladinski savjet Republike Srpske poziva i druga udruženja građana da joj se priključe. Haštag akcije na društvernim mrežama je #ZaBobana. Akcija traje do 31.01.2015. godine. Pozivi su mogući samo unutar mreže m:tel.

Bobanu možete pomoći i uplatom sredstava na račun broj: 562-099-8100-2503-04 (Borislav Đurić, Razvojna banka A.D. Banja Luka, poslovnica M. Grad)

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender