23. 10. 2020.
Banjalučki vrtići radili samo za izbore: Danas prazni prostori

Banjalučki vrtići radili samo za izbore: Danas prazni prostori

Banjalučki vrtići radili samo za izbore: Danas prazni prostori

Ni jedan ni drugi ni čim ne odaju da su u pitanju dječiji vrtići. Stari natpisi, zaključana vrata, a umjesto dječije graje – muk. Iako je na dan svečanog otvaranja, dva dana prije izbora, vrtič na Starčevici kršten u “Cvrčak”, prostor je prazan. Prolaznici i mještani odmahuju rukom na započetu rabotu, a neki ni ne znaju da je baš u tom prostoru svečano otvoren vrtić.

U Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje kažu da su za njih vrtići otvoreni, oni su obavili pripreme, opremnje vrtića prebacuju u ruke gradskih otaca. Kada će u vrtiće konačno ući mališani, ni jedni ni drugi nisu sigurni.

“Što se tiče nas u Centru mi ne znamo kada će početi sa radom zato što to ne ovisi o nama. Ali taj vrtić ‘Cvrčak’ i ovaj treći na Strčevici, sva tri koja su pripremljena za opremanje, zavise od toga šta će uraditi Grad i gradska uprava”, kaže Nataša Radulović, direktor Centra za predškolsko obrazovanje i vaspitanje.

Radenko Đurica, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti u gradskoj upravi ističe da bi opremanje mogli izvršiti u naredna dva-tri mjeseca sa tim da bi cijena opremanja iznosila negdje oko 100.000 konvertibilnih maraka po vrtiću.

Ako se i kada naprave u njima će da boravi 150 mališana. Njihovi roditelji će biti pravi srećnici, jer prema zvaničnim informacijama u Banjaluci nema mjesta za oko 2000 djece.


(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender