03. 08. 2021.
Debakl Partizana na startu priprema: Sudije kasnile 20 minuta (VIDEO)

Debakl Partizana na startu priprema: Sudije kasnile 20 minuta (VIDEO)

Debakl Partizana na startu priprema: Sudije kasnile 20 minuta (VIDEO)

Ubjedljiv poraz Partizana na startu priprema u Beleku protiv, u svemu, boljeg i raspoloženijeg moskovskog Dinama. Poslije svega viđenog tokom 90 minuta jasno je da Marku Nikoliću kao utjeha iz meča sa ruskim timom može da ostane samo izreka da se „prvi mačići u vodu bacaju“ – 1:4 (0:2).

Da prva provjera teško može da donese i igru i rezultat moglo je da se nasluti već po startnoj postavi dva tima. Iako su i jedni i drugi u uvodnoj fazi rada imena Denisova, Valbuene, Žirkova i Kokorina bila su garant ambicije stručnog štaba Moskovljana da sa crno-bijelima odigraju maksimalno ozbiljno.

Imajući u vidu da se naspram njih našla odbrana koja je prvi put varijante sa treninga trebalo da ispoštuje na utakmici jasno je zašto se Dinamo mnogo više pitao na terenu. A da sve bude gore po Nikolićeve izabranike fudbaleri u plavim dresovima su nagazili po gasu već od početka utakmice.

Neuigranost Partizanove odbrane najbolje je „namirisao“ iskusni Žirkov, koji je predstavljao nerješivu enigmu za Branka Pauljevića. Najprije je u četvrtom minutu lagano prošao kroz gužvu u šesnaestercu crno-bijelih, zavrnuo loptu do Valbuene koji je sa sedam, osam metara lako matirao Lukača.

Isti igrač duplirao je rezultatski problem našeg kluba samo 11 minuta kasnije. On je uputio idealan centaršut sa lijevog boka, a Kokorin se zaboravljen od Ćirkovića poklonio na petercu i glavom zakucao loptu u mrežu.

Nemoć na sredini terena je od posije drugog gola Rusa bivala sve manje primjetna, pa je i Partizan proigrao, najviše zahvaljujući previznim pasovima Lazovića.

Poslije jedne dobre akcije Kojića i Luke u 24.minutu hitronogi vezista je oboren u šesnaestercu Dinama, ali je kontroverzni arbitar umjesto na bijelu tačku, na svoju ruku bez asistencije pomoćnika pokazao da je Luka bio u ofsajd poziciji. Prijetio je i Drinčić u tri navrata iz slobodnog udarca, a najbliži golu bio je poslije prvog koji je Šumin krajnjim naporom skrenuo u korner.

Partizan je u nastavku zaigrao u kompletno izmenjenom sastavu, dok su konstantnu prijetnju iz protivničkog tima i dalje predstavljali Valbuena i Žirkov.

Vezni red sa Babovićem i Ilićem je bio mnogo konkretniji na protivničkoj polovini, ali mladi Šaponjić nije imao sreće da to „naplati“ pred protivničkim golom, propustio je dvije lijepe prilike, s tim što se jednom na putu ka radosti ispriječila stativa. Zobin je rutinski realizovao zicer u 69.minutu, a do kraja su oba tima iz opravdano dosuđenih penala postigla po gol. Povratnik u tim Partizana Stefan Babović se postarao da počasni gol Partizana bude sa stilom, pošto je prevario Berezovskog „Panenkom“.

Čudna utakmica od početka do kraja, od kašnjenja, preko sudija koje na sve liče samo ne na sudije, pa i do toka utakmica. Dinamo dao sve što je šutnuo mi promašili mnogo. Imamo mnogo problema sa odbranom, jedina pozicija na kojoj imamo konkurenciju je levi bek. Dinamo je to lako rešavao, smeta mi zalaganje pojedinih fudbalera, a mislim i da je rezultat previsok – istakao je Marko Nikolić poslije utakmice.

Utakmica je kasnila 20-ak minuta zato što nije bilo sudijske trojke na terenu, a turski arbitri su pozdravljeni aplauzom oba tima kada su se pojavili „na poslu“, pišu beogradske Novosti.

https://www.youtube.com/watch?v=_bNeRnyywuI&x-yt-cl=84503534&x-yt-ts=1421914688

https://www.youtube.com/watch?x-yt-ts=1421914688&v=T2OX3QBWfGg&x-yt-cl=84503534

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender