25. 07. 2021.
Političar se pobunio protiv privilegija: Nije fer da kršimo propise i ne plaćamo parking

Političar se pobunio protiv privilegija: Nije fer da kršimo propise i ne plaćamo parking

Političar se pobunio protiv privilegija: Nije fer da kršimo propise i ne plaćamo parking

Zastupnik iz redova Naše stranke na svom twitter profilu je objavio fotografiju molbe koju je dobio od Službe za skupštinske poslove Kantona Sarajevo.

Ništa tu ne bi bilo sporno da se u molbi ne pozivaju zastupnici najmnogoljudnijeg kantona u državi da dostave kopiju saobraćajne dozvole kako bi bila pokrenut postupak dobivanja odobrenja za prolaz i zaustavljanje vozila na motorni pogon ulicama zabranjenim za saobraćaj u oba smjera.

Forto je na svom twitter profilu objavio kako “uz dozu zgražanja” ponudu odbija.

“Ja sam novi u političkoj priči, ali bih volio da se ponašam kao i prije. Želim da stvari budu zarađene, a oni (bivši zastupnici op.a.) su donosili privilegije koje, po mome mišljenju, ne pripadaju običnom zastupniku. Sad sam jedan od njih, ali ću se pokušati ponašati kao i ranije”, kazao je Forto za MONDO.

On je jedan od tri zastupnika Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo, a kako nam je istakao vjeruje kako ni drugi zastupnici iz njegove stranke neće prihvatiti ovu ponudu.

“Iskreno nisam u kontaktu sa zastupnicima iz drugih stranaka, ali vjerujem da zastupnici iz Naše stranke neće prihvatiti ovu pogodnost”, dodao je Forto za naš portal.

Prema njegovim riječima, ovo nije jedina saobraćajna privilegija koja se nudi zastupnicima u Kantonu Sarajevo.

“Čuo sam da ćemo besplatno moći parkirati na svim parkinzima koje održava KJKP Rad. Ja ću se odreći i te privilegije, jer mislim da pored svih pogodnosti nije fer da i to imamo”, dodao je Forto.

Kantonalni ministar saobraćaja u ostavci Jusuf Bubica je istakao kako nije upoznat s ovim zahtjevom i kako on takve zahtjeve neće odobriti.

“Mi imamo dvije vrste benificija. Jedna je pravo parkinga, a druga je ta o kojoj vi govorite. Naljepnice za pravo parkinga vrijede za vrijeme sjednica u skupštini Kantona Sarajevo, dok ove druge mogu dobiti samo pokopna društva, hitne službe i slično. Dok sam ja ministar takve zahtjeve nećemo odobriti”, rekao je Bubica za MONDO.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender