25. 07. 2021.
Đoković sigurnom igrom do osmine finala, slijedi Miler

Đoković sigurnom igrom do osmine finala, slijedi Miler

Đoković sigurnom igrom do osmine finala, slijedi Miler

Najbolji srpski teniser je prije svega pametnom i skoncentrisanom igrom, uz korišsvćenje snage protivnika protivnika, otvorio vrata četvrtog kola u kojem će se sastati sa Luksemburžaninom Žilom Milerom, koji je napravio iznenađenje eliminisavši Amerikanca Džona Iznera sa 3:0 u setovima.

Koliko je Đoković bio superioran u izboru taktike najbolje govori podatak da je duplo manje griješio od Verdaska koji je napravio skoro 50 neiznuđenih grešaka.

Đoković je poslije izjednačene igre na početku prvog seta, u taj brejku uspio da slomi Verdasaka iskoristivši četvrtu set loptu, da bi u drugom dijelu igre “upalio motore”, ekspresno vezao tri gema za vođstvo od 3:0 i tim jednim brejkom prednosti držao Španca do kraja seta na distanci, ponovo iskoristivši četvrtu set loptu.

Verdasko je pokušavao da parira Đokoviću snažnim udarcima, ali je u nekim trenucima djelovao kao pomalo “raštelovani top”, koji je promašivao sigurne poene.

Đoković je u trećem setu ponovo za trenutak pustio Verdaska da “vodi igru”, da bi iznenada napravio rani brejk, preuzeo “dizgine” i dominirao do kraja duela, iskoristivši prvu meč loptu.

Đoković sada vodi protiv Verdaska sa 7:4 u međusobnim mečevima, a sa narednim protivnikom Milerom do sada se nije sastajao.

Ovo je Đokovićevo deveto uzastopno četvrto kolo na Australijen Openu, čiji je pehar do sada osvajao četiri puta – 2008, 2011, 2012, i 2013. godine, javlja Tanjug.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender