01. 08. 2021.
Smijenjen komandir Specijalne jedinice MUP-a RS

Smijenjen komandir Specijalne jedinice MUP-a RS

Smijenjen komandir Specijalne jedinice MUP-a RS

U MUP-u RS u petak nisu željeli da komentarišu promjenu na čelu Specijalne jedinice policije navodeći samo da je riječ o redovnim promjenama.

Krajinović je na čelo najelitnije policijske jedinice u Srpskoj postavljen 15. novembra 2006. godine. Ribić na njegovu poziciju dolazi iz unutrašnje kontrole MUP-a RS.

Smjena Krajinovića je prvi krupan potez novog ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača, koji je odmah po preuzimanju mandata najavio promjene u organizacionoj strukturi na svim nivoima.

Prilikom imenovanja Krajinovićevog nasljednika Lukač je igrao na sigurnu kartu, jer mu je Ribić bio desna ruka kada je on bio na čelu Specijalne jedinice policije. Lukač i Ribić su zajedno napustili Specijalnu jedinicu policije u maju 2004. godine nakon što su podnijeli ostavke.

Prema nezvaničnim informacijama, na smjenu Krajinovića značajno je uticalo nezadovoljstvo pripadnika jedinice njegovim odnosom prema njima. Specijalci su bili nezadovoljni i što u stalni radni odnos nisu primljeni kadeti koji su prošli obuku iako im je bilo obećano da će postati dio jedinice. Nezadovoljstvo je kulminiralo polovinom novembra prošle godine kada je većina specijalaca javno ustala protiv Krajinovića i o njegovom odnosu prema njima i problemima u jedinici obavijestila vrh MUP-a RS.

Poslije razgovora donedavnog ministra policije Radislava Jovičića i direktora policije Gojka Vasića sa specijalcima osnovana je komisija sa zadatkom da ispita situaciju u Specijalnoj jedinici policije. Nakon što je komisija završila posao uslijedila je smjena Krajinovića i imenovanje Ribića, piše Glas Srpske.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender