26. 10. 2020.
Opadaju vodostaji rijeka

Opadaju vodostaji rijeka

Vodostaji rijeka u blagom porastu, nema opasnosti od poplava u Srpskoj

On je saopštio da je vodostaj Drine jutros na ustavi Janja bio 400 centimetara, što je za pet centimetara više nego juče, dok je nivo rijeka koje protiču kroz dobojsku regiju u blagom porastu, ali nema opasnosti od njihovog izlivanja.

“Una je uzvodno od Novog Grada u porastu za 20-ak centimetara, a nizvodno za 12 centimetara. Sana je u Prijedoru porasla za četiri centimetra”, naveo je Stojanović, ističući da je vodostaj rijeka u blagom porastu, ali daleko od prijetnje od poplava.

Prema njegovom mišljenju, eventualne probleme mogli bi da izazovu lokalni potoci zbog zasićenosti zemljišta vodom, ali veće rijeke ne bi trebalo da prave problem.

“Na osnovu meteoroloških prognoza, narednih dana ne predviđaju se veće padavine koje bi mogle da prouzrokuju porast vodostaja rijeka. Već za sutra popodne predviđa se prestanak padavina”, naglasio je Stojanović.

Uz napomenu da su na terenu organizovana dežurstva opštinskih štabova Civilne zaštite, Stojanović je ukazao da je poziv na besplatan telefonski broj 121 najbolji i najbrži način da se dobije pomoć Civilne zaštite, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender