25. 07. 2021.
10 caka da vaša jeftina garderoba izgleda luksuzno

10 caka da vaša jeftina garderoba izgleda luksuzno

10 caka da vaša jeftina garderoba izgleda luksuzno

Ne morate da trošite ogromnu količinu novca da biste bili dotjerani! I sa ograničenim budžetom možete da ostavite utisak da ste za određeni komad garderobe potrošili mnogo više nego što jeste. Uz nekoliko jednostavnih trikova možete da izgledate kao sa modne piste!

1. Nosite crno

Crna boja najbolje skriva znakove ograničenog budžeta, a istovremeno djeluje skupocjeno. Nemate za “in” printove i trendi boje? Nema problema, crna je spas.

2. Nabavite spandeks rublje

Jeftine haljine i suknje obično nemaju kvalitetne podsuknje, pa se na njima sve ocrtava. Kako biste to izbjegli, osigurajte se spandeks gaćicama.

3. Cipele od ekoantilopa

Vještačka koža često izgleda prilično loše, posebno na cipelama. Umjesto toga birajte modele od ekoantilopa, utisak će da bude znatno bolji.

4. Zamijenite dugmiće

Sakoi i jakne kupljeni za malo novca zablistaće novim sjajem ako im zamijenite plastične dugmiće. Nabavite zlatne s nekim ukrasom i postići ćete da vas svi pitaju gdje ste to kupili.

5. Pronađite pouzdanog krojača

Mnoge odjevne predmete treba prepraviti, naročito ako ste zbog niske cijene kupili neodgovarajući broj. Krojači nisu skupi, a mogu da učine čuda.

6. Jednostavne torbice

Ako ste ljubiteljka nitni i ostalih ukrasa na torbici, onda znajte da na jeftinijim modelimaizgledaju jeftino. Radije birajte jednostavne varijante s malo metalnih dijelova koji ne odaju njihovu cijenu.

7. Uložite u peglu na paru

I sami znate da niske cijene znače i loše materijale koji se gužvaju. Najbrži način da brzo sredite jeste mala prenosna pegla koja će da izravna nabore u trenutku.

8. Skidač dlačica je “must have”

Ovaj uređaj, poznat i kao “fabric shaver”, će vas spasiti od glavne karakteristike jeftinih stvari – dlačica koje se lijepe na sve i svašta. Ovdje nisu dovoljni ljepljivi valjci za tkaninu, ovde je potrebna “teška artiljerija”. Uređaje možete po prihvatljivim cenama da nabavite u prodavnicama tehnike.

9. Obavezno kod obućara

Cipele sa visokom potpeticom obavezno odnesite da im se promijeni peta, a trebaće da se postavi i guma na đonu. Cipele će trajati duže i neće imati onaj prepoznatljivi jeftini zvukpri hodanju.

10. Kaiš je važan

Kaiševi koji dolaze s jeftinijim kaputima i haljinama često odaju njihovu cijenu. Zamenite ganekim kvalitetnijim, po mogućnosti kožnim. (24sata)

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender