31. 10. 2020.
Izgradnja trotoara kod škole u Srpskim toplicama na proljeće

Izgradnja trotoara kod škole u Srpskim toplicama na proljeće

Izgradnja trotoara kod škole u Srpskim toplicama na proljeće

Rekao je portparol Gradske uprave Banjaluka Milenko Šajić i dodao je da su ispunjeni svi uslovi za početak radova.

Iako program zajedničke komunalne potrošnje izgradnja trotoara pored OŠ “Branislav Nušić” nije planirana, novac će biti izdvojen iz sredstava za održavanje saobraćajnica. Zato što izgradnja trotoara neće koštati više od 30.000 maraka – rekao je Šajić.

Izgradnja trotoara je bila u planu proteklih godina, ali s obzirom na to da je u ovom naselju rađen kolektor i kanalizaciona mreža, trotoar još nije urađen.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Srpske toplice Mlađenka Trivić kaže da obećanja nadležnih ne vjeruje i ističe

Na trotoar čekamo više od pet godina, te intenzivno iz godine u godinu stavljamo na vrh prioriteta. Nismo obaviješteni za izgradnju trotoara, niti smo dobili povratnu informaciju na osnovu prioriteta za ovu godinu – rekla je Trivićeva.

Ona je dodala da je trotoar pored škole potreban kao hljeb nasušni, jer je na tom mjestu zbog bahatih vozača dvoje djece izgubilo život.

Nadležni su tu kao nešto korigovali parkingom, gradskim autobusom i slično, ali sve je to slabo, jer je trotoar neophodan – istakla je Trivićeva.

Prema riječima direktora OŠ “Branislav Nušić” u naselju Srpske toplice Stane Nikodinović-Mitrović, izgradnja trotoara je davno dogovorena, te je bilo vrijeme i da otpočne.

Sigurna sam da nam grad nije okrenuo leđa, nego su poplave učinile svoje, pa je zbog toga izgradnja ovog trotoara bila odgođena. Grad iz tog razloga učenicima, koji putuju gradskim prevozom, plaća mjesečnu kartu, kako bi njihova bezbjednost bila podignuta na najviši nivo – rekla je Nikodinović-Mitrović.

Roditelji mališana su ogorčeni, kažu da su razočarani i da više ne vjeruju da će ikada biti izgrađen trotoar.

Nadamo se da ovo nisu samo obećanja kao do sada. Razmišljao sam da svoje dijete upišem u drugu školu iduće godine jer se plašim za njegovu bezbjednost ali ako bude izgrađen trotoar situacija će se iz korijena promijeniti – kazao roditelj jednog od učenika OŠ “Branislav Nušić” koji nije želio da mu ime objavimo.

Rupa

Rupa koja je nedavno odnijela pola trotoara, na magistralnom putu u naselju Srpske toplice, još uvijek nije sanirana. Ona dodatno ugrožava bezbjednost pješaka, koji, da bi je zaobišli, moraju na magistralni put.

Trotoar uz rijeku Vrbas, na kojem se rupa i nalazi, urušen je u poplavama, a pješaci rizikuju da kroz ovu rupu propadnu u rijeku.

.
(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender