24. 09. 2021.
Klizište prijeti mještanima Krčmarica

Klizište prijeti mještanima Krčmarica

Klizište prijeti mještanima Krčmarica

Prije nekoliko godina zbog radova komšija koji živi u inostranstvu je iskopao ogromnu jamu i po svemu sudeći, na nju i zaboravio. Pada kiša, snijeg, tlo se vlaži, jama prerasla u jezero, brdo se sliježe i malo – pomalo odranja. Samo je trenutak kada će se obrušiti na moju kuću i voda i zemlja, priča Nada.

“Tog se bojim klizišta, toga ako udari, kuća je gotova ja sam gotova nema mi spasa. Obraćala sam se svima, mjesnoj zajednici, samo kažu niko nije nadležan”, žali se Nada.

kliziste-krcmarice-2

Nada u kući živi sama, slabo čuje i ima niz zdravstvenih problema. Živi od 180 maraka penzije, ali se na životne prilike ne žali. Jedino što traži od nadležnih je, kako kaže, koji god oni bili, da joj pomognu.

“Da mi se spriječi klizište da me ne ugrožava i voda da mi ne ide ka kući ništa drugo ne tražim ako me poplavi, ja sam bolesna, kičmu trebam operisati”, kaže Nada.

Zbog klizišta, voda u kući i bunaru nije za piće, ali to je još i najmanja šteta, kaže Nada. Ako se brdo surva na kuću povuće sa sobom i kuće u okolini, a tada će šteta biti ogromna.

(ATV)

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender