27. 10. 2020.
Luksuzni trikovi dekoratera koji ne koštaju puno

Luksuzni trikovi dekoratera koji ne koštaju puno

Luksuzni trikovi dekoratera koji ne koštaju puno

Želite stan koji odiše silom i dobrim ukusom, a ne biste da potrošite mnogo za renoviranje?

Nekoliko malih izmjena i adekvatni detalji biće sasvim dovoljni da unesete “dašak Menhetna” u vaš dom.

Na zid u dnevnoj sobi, kao i u spavaćoj ili u hodniku okačite slike iz tri dijela. Da ne biste potrošili novca i vremena tražeći idealnu, izaberite sami upečatljivu fotografiju, koja se uklapa u ambijent i izradite je u najvećem formatu.

Presijecite je na tri dijela i svaki uramite jednostavnim ramom u bijeloj, crnoj ili krem nijansi. Možete da odaberete fotografiju sa putovanja, vjenčanja, vašu djecu, ali i apstraktne motive koji impresivno djeluju na zidu.

Tepihe i staze grupišite u centralni dio prostorije, tako da budu najmanje 40 cm odvojene od zidova. Tako će prostorija djelovati prostranije. Na jednom ili dva zida postavite ogledala od poda do plafona, a ispred njih atraktivnu visoku vazu sa cvijećem, ukrasni ćup ili stonu lampu.

Polica za knjige obavezna je u modernom domu, ali ne pretjerujte. Napravite kombinaciju knjiga i dekorativnih predmeta (kutija, ramova za slike, malih vaza, suvenira), tako što ćete redati najviše pet knjiga u nizu, a zatim niz “razbijati” ukrasom. Ispred police stavite modernu fotelju za čitanje.

Prekrečite zid iznad bračnog kreveta u tamnu nijansu ili ga oblijepite tapetama sa zanimljivom šarom. Ukoliko je uzglavlje tamnije, izaberite jastuke različitih dimenzija sa svijetlim šarama, poredajte ih u dva reda naizmdenično, jedan uspravno, drugi horizontalno. (Novosti)

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender