30. 10. 2020.
Vinko Perić napušta Vlajkija: “Ko nema sreće u politici, ima u ljubavi”

Vinko Perić napušta Vlajkija: “Ko nema sreće u politici, ima u ljubavi”

Vinko Perić napušta Vlajkija: “Ko nema sreće u politici, ima u ljubavi”

Nezadovoljan rezultatima ostvarenim na oktobarskim izborima, potpredsjednik Partije ekonomsko-socijalne pravde Vinko Perić, uputio je pismo predsjedniku stranke Emilu Vlajkiju u kojem podnosi neopozivu ostavku na tu funkciju i najavljuje napuštanje stranke.

Gospodine predsjedniče, profesore i kolega Vlajki, ovim putem i na ovaj način obavještavam vas da podnosim neopozivu ostavku na mjesto potpredsjednika Partije ekonomsko-socijalne pravde Republike Srpske i napuštam njeno članstvo, navodi Perić u pismu.

Perić kao glavne razloge istupanja iz partije ističe da Vlajki nije slušao i uvažavao njegovo „ekspertsko mišljenje, ideje i sugestije“, podsjećajući ga da su zajedno 1990. osnivali i vodili Stranku Jugoslovena, koja nije ostvarila svoju misiju.

Navodeći da je u međuvremenu postao „respektabilan stručnjak za medije i menadžment u kriznim situacijama“, Perić podsjeća da je u PESP RS ušao sredinom 2014. godine , na Vlajkijevu inicijativu, i postao njen potpredsjednik, ali da njegovi prijedlozi nisu prihvatani.

To je za posljedicu imalo katastrofalan rezultat na prošlim parlamentarnim i presjedničkim izborima u BiH. Vi niste postali predsjednik Republike Srpske, a PESP-e nije prešla izborni cenzus i postala parlamentarna stranka, podsjetio je Perić Vlajkija.

Predsjednika PESP RS, Emila Vlajkija, Perić optužuje da je potpuno zanemario stranku, njene funkcionere i članstvo, ali i narod, posvetivši se „isključivo rješavanju svojih privatnih problema“.

Zbog takvih izbornih rezultata, niste ispunili dogovor prilikom mog transfera u PESP-e da ćete mene, ukoliko postanete predsjednik Republike, imenovati za mandatara Vlade RS, što je bila prilika da konkretno pokažem samo dio svojih sposobnosti, inače višestruko potvrđenih i u široj javnosti odavno prepoznatljivih, a građanima Republike Srpske prijeko potrebnih, objašnjava Perić stvarne razloge napuštanja stranke.

Perić tvrdi da se Vlajki nije ponio „kao lider dostojan uvažavanja, niti kao političar koji je razumio svu složenost politike i odgovornost bavljenja njome“, zbog čega, kako ističe, više ne može da ga slijedi i podržava.

Ipak, želim vam svu sreću u ličnom životu i najiskrenije vam čestitam na tome što ste ponovo stali na „ludi kamen“. Treća sreća. Vi ste živi dokaz da, ko nema sreće u politici, ima u ljubavi. Vama i vašoj nevjesti želim puno sreće, lijep i dug život. No, ako vas ne mogu slijediti u politici, u nečemu ipak mogu. Naime, i ja ću uskoro ponovo pred matičara, pa vas pozivam da mi, uprkos svemu, budete dragi gost na svadbi koju uveliko pripremam, poručuje na kraju pisma Vinko Perić.

Vlajki je na oktobarskim opštim izborima u BiH bio kandidat PESP RS za predsjednika, odnosno potpredsjednika RS iz reda hrvatskog naroda, ali ga je u izbornoj trci pobijedio kandidat koalicije HDZ-a BiH i stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora (HNS), Josip Jerković.

.
(Istinito)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender