01. 08. 2021.
Banjalučki đaci zamijenili knjigu laptopom

Banjalučki đaci zamijenili knjigu laptopom

Banjalučki đaci zamijenili knjigu laptopom

Internet i laptopi u nastavi novo su i zanimljivo iskustvo i nastavnicima. Ranka Bogić prosvjetni je radnik više od dvije decenije. Novitete rado prihvata, ali drži stranu i knjigama.

“Nikako ne trebamo zaboraviti knjige, čini mi se nekako kako god oni brzo sad dođu do određene informacije, u momentu kad im treba tako je brzo i zaboravljaju. A knjiga omogućuje nešto drugo. Neku posvećenost, sistematičnost i znači predlažem samo kombinaciju tradicionalnog i inovativnog”, rekla je za ATV nastavnica u Osnovnoj školi “Borisav Stanković”, Ranka Bogić.

Program Dositej samo je jedan od četiri proizvoda kompanije Lanako koji su predstavili na najvećem sajmu informaciono-komunikacionih tehnologija u Londonu- Bett Show 2015. Treći put stali su rame uz rame sa 800 izlagača iz cijelog svijeta.

“Radi se o četiri proizvoda, proizvod Dositej,znači interaktivna nastava u osnovnim školama, zatim projekat Eduis, jedinstveni informacioni sistem obrazovnih institucija, zatim učenje na daljinu odnosno E-learning te četvrti proizvod je elektronski dnevnik”, objasnila je Gordana Kovačević, menadžer sektora Prodaje i marketinga kompanije “Lanaco”.

Na upravo završenom sajmu “Lanaco” je rezervisao izložbeno mjesto za sljedeću godinu. Iscrpne pripreme i dogovri sa organizatorima sajama traju mjesecima. Dogovaraju se i najsitniji detalji poput rasporeda namještaja na štandu, spektra boja, broja i rasporeda utičnica i prekidača.

Osim detaljne pripreme izložbenog prostora, Lanaco priprema i nove tehnološke proizvode sa kojima će i dogodine privući kupce. Te detalje, ipak, nisu otkrili.


(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender