25. 07. 2021.
Grad štampa brošuru sa linijama gradskog prevoza

Grad štampa brošuru sa linijama gradskog prevoza

Grad štampa brošuru sa linijama gradskog prevoza

Brošura o redu vožnje će biti štampana početkom sljedećeg mjeseca, u tiražu od 20.000 primjeraka, i biće besplatno distribuisana korisnicima javnog prevoza, istakao je načelnik banjalučkog Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković.

Takođe, u prvom dijelu godine biće završene i aktivnosti informisanja putnika na stajalištima na način da će svako stajalište biti opremljeno informativnim tablama sa mrežom linija i redovima vožnje.

Nakon ovoga, u drugoj polovini godine, krenuće se u modernizaciju sistema na način da će biti urađena aplikacija “BL Bus” za mobilne telefone i tablet uređaje, koja će sadržavati sve neophodne podatke za građane koji koriste javni prevoz.

Na području Grada Banjaluka prevoz se obavlja sa 110 autobusa, na 23 linije gradskog prevoza, ukupne dužine 212,24 kilometra i 33 linija prigradskog prevoza, ukupne dužine 735,30 km.

Gradski prevoznici na mjesečnom nivou realiziraju oko 700.000 kilometara, odnosno u toku godine više od osam miliona kilometara.

Dnevno je registrirano oko 1.500 polazaka gradskih autobusa.

U brošurama čija je izrada u toku biće navedeni svi polasci gradskih autobusa na svim linijama.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender