03. 08. 2021.
Banjalučki taksisti: Skupština da poništi odluku, nećemo istu boju vozila

Banjalučki taksisti: Skupština da poništi odluku, nećemo istu boju vozila

Banjalučki taksisti: Skupština da poništi odluku, nećemo istu boju vozila

Predsjednik Udruženja “Banjalučki taksi” Dragan Purišić, kaže da ukoliko ova odluka stupi na snagu da će to biti pogubno za taksiste.

To je ukinuto i u Evropskoj uniji i stvarno iziskuje velike troškove. Ne kupujemo nova vozila, pa da biramo boju, već vozila stara po tri ili četiri godine, koja su dobro očuvana. Bitno je da zadovoljavaju tehničke uslove za rad – istakao je Purišić i dodao da je putnicima bitan kvalitet i cijena usluge, a ne boja vozila, piše Glas Srpske.

– Taksi udruženja će tražiti da se poništi ta odluka – kategoričan je on.

Sa njim se slaže i njegov kolega predsjednik Udruženja “Euro-taksi” Darko Vučić. Kako kaže, taksisti će se svim silama zalagati da obore odluku.

Čim smo čuli za tu odluku, svi smo je bojkotovali, što ćemo i nastaviti. Odluka je donesena 2010. godine. Dali su nam rok od pet godina da svako Udruženje ponaosob izabere boju za svoja vozila. Mi to ne možemo, jer je preskupo da prefarbamo vozila, a kada ih kasnije prodajemo eventualni kupci prigovaraju zašto je vozilo prefarbano – rekao je Vučić.

On je dodao da su se i folije kojima su pojedini taksiji oblijepljeni pokazale loše.

Vjerovatno je loš kvalitet folija, jer se već nakon godinu dana počinju guliti. Taksi prevoz je dobio sve pohvale kako Gradske uprave tako i putnika i to treba njegovati, a ne gušiti ga novim nametima – istakao je Vučić.

Načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković rekao je da se slaže sa taksistima.

Od početka nisam bio za to da sva taksi vozila moraju imati jedinstvenu boju. To je van pameti i ta odluka će biti poništena – rekao je Novaković.

Kontrole

Iz Gradske uprave su rekli da je broj nelegalnih taksista na području grada veoma mali.

– Prošle godine sprovedene su 184 kontrole taksi prevoznika, prilikom čega je evidentirano pet nelegalnih taksi prevoznika. Od tog broja samo su dva lica koja pružaju usluge taksi prevoza, a nemaju registrovanu djelatnost sa područja grada Banjaluka – kazali su u Gradskoj upravi.

Starost

Od ove godine na snazi je odluka da nijedno taksi vozilo ne smije biti starije od 15 godina.

– Sa tim se slažemo. Želimo udobnost za naše putnike – rekao je Dragan Purišić za Glas Srpske.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender