22. 10. 2020.
Dodik: Razmisliti o uvođenju predsjedničkog sistema u Srpskoj

Dodik: Razmisliti o uvođenju predsjedničkog sistema u Srpskoj

Dodik: Srpska mora biti vidljiva na putu ka EU

“Nećemo prestajati da istrajavamo na tome, svidjelo se to nekome ili ne”, rekao je Dodik, koji dodaje da jeste za to da BiH uđe u EU, ali sa Srpskom.

Dodik je za beogradski list “Danas” negirao da se izjasnio protiv reformi i pristupanja EU, navodeći da je svoju izjavu o podršci koju traži Evropa potpisao i predao visokom predstavniku EU Federiki Mogerini.

“Dobru ideju EU da se pomogne BiH zloupotrijebili su političari iz Sarajeva ne uvažavajući realnost. Pokušavaju da kroz kvalifikacije i diskvalifikacije nađu krivca”, rekao je Dodik.

On kaže da mu ne smeta da ga kvalifikuju kao “lošeg momka”, nego mu je važno da zaštiti interese Republike Srpske.

Komentarišući saradnju sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem, Dodik je rekao da nema potrebe da sarađuju, navodeći da svako od njih ima svoje odgovornosti.

“Ivanić pokušava da izbori neke bitke koje su plod njegovog dugog zadržavanja na opozicionoj strani. Međutim, saradnja predviđena Ustavom nikada neće izostati”, rekao je Dodik.

Govoreći o optužbama PDP-a da želi da Srpsku vodi u izolaciju i azijatske integracije, Dodik je rekao da je put Srpske u EU, ali isto tako i saradnja sa svima sa kojima može da sarađuje.

Komentarišući izjave visokog funkcionera SDA Bakira Izetbegovića da Srpska ne može bez BiH, EU i kredita Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/, Dodik je rekao da su izjave Izetbegovića uglavnom nakaradne i da Srpska može da živi bez Federacije BiH, ali ne i obrnuto.

“Mi smo u dramatičnoj šteti, jer se nalazimo u BiH i svi zajedno smo zarobljenici jednog sistema koji ne funcioniše i ne daje nikakve rezultate. Takva BiH nikome ne treba”, rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da su zemlje koje su godinama širile islamizam u BiH u ovoj zemlj

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender