01. 08. 2021.
Kapiten Borca odlazi u norveški Asker

Kapiten Borca odlazi u norveški Asker

Kapiten Borca odlazi u norveški Asker

Jedan od najboljih igrača Banjalučana u jesenjem dijelu šampionata odlučio je da prihvati ponudu Askera i tako se dvije godine nakon povratka u Borac po drugi put zaputi u Skandinaviju da ponovo zaigra u Norveškoj.

Tamo je već igrao za Mos, koji je na početku pominjan kao klub u koji treba da ode. Kasnije se ispostavilo da je u pitanju Asker. Grujić je juče razgovarao sa čelnicima Borca sa kojima se dogovorio da napusti Banjaluku.

Bio sam sa upravom kluba i predsjednikom Draškom Ilićem i korektno smo se rastali. Sve je proteklo kako treba i krajem sedmice trebalo bi da dobijem radnu dozvolu i otputujem u Norvešku. Gore sam sve dogovorio. Borcu želim sve najbolje u nastavku prvenstva. Situacija je teška, ali uprava radi naporno i nadam se da će sve ispasti kako treba – rekao je Grujić za Glas Srpske.

Doskorašnji vezni igrač Banjalučana potpisaće sa novim klubom ugovor na dvije godine, ali će uporedo trenirati neke mlađe kategorije kluba. Tako želi da se oproba i u trenerskom poslu kojim želi da se bavi nakon okončanja igračke karijere.

Dok još budem aktivan igrač, uporedo ću trenirati kadete ili juniore tima. To još treba da dogovorim sa ljudima iz kluba. Završio sam prvi semestar za B licencu i tako mogu da vodim ekipu i da se usavršavam. Smatram da imam dobre uslove za to. Cilj mi je da ostvarim trenersku karijeru i to je jedan od razloga što sam prihvatio da odem u Norvešku. Takođe, smatram da su gore mnogo bolji uslovi za život moje porodice – dodao je Grujić.

Asker će mu biti 12. klub u karijeri, a do sada je, pored Borca, igrao za Obilić, Crvenu zvezdu, Keln, Alaniju, Liteks, Sarajevo, Mos, Laktaše, AEP Papos i Aris Limasol.

Ko je Asker?

Novi klub Vladana Grujića Asker prošle sezone takmičio se u Drugoj norveškoj diviziji. Međutim, tamo su osvojili 13. mjesto i nisu uspjeli da ostanu u ligi. Klub je osnovan 1889. godine, a igra na stadionu “Foika” u Askeru kapaciteta 2.000 mjesta. U Kupu Norveške su prošli u drugu rundu gdje su izgubili od Stromena sa 0:3, piše Glas Srpske.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender