31. 10. 2020.
Banjaluka: Uhapšena dva kradljivca

Uhapšeno 12 lica u nekoliko gradova: Osumnjičeni za trgovinu drogom

Uhapšene su osobe čiji su inicijali S.M., D.M., V.M., S.P., D.P., M.R. i B.B..

U ovoj akciji koja traje od jutros slobode su lišene dvije osobe u Srebrenici i dvije u Bratuncu čiji su inicijali S.K. i G.Ž., a pripadnici Federalnog MUP-a uhapsili su u Tuzli lice čiji su inicijali A.A.

Policija je kod 13 osumnjičenih izvršila pretrese na 12 lokacija na području Bijeljine, Srebrenice, Bratunca i Tuzle.

Pretresi su izvršeni po naredbama osnovnog suda u Bijeljini i Srebrenici, te Kantonalnog suda Tuzla, zbog postojanja osnova sumnje da su osumnjičene osobe izvršile krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, zelenaštvo, iznuda, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i nedozvoljena trgovina.

Akcija se obavlja u saradnji sa Okružnim tužilaštvom Bijeljina i u koordinaciji sa Kantonalnim tužilaštvom Tuzla i pripadnicima MUP-a FBiH.

Iz policije navode da je u akciji pronađeno oružje, veća količina novca, određena količina medicinskih droga, te predmeti koji upućuju na izvršenja krivičnog djela zelenaštvo.

Na području Tuzle pronađeno je oko 500 grama heroina, određena količina opojne droge amfetamin-spid i vaga za precizno mjerenje.

Iz CЈB navode da je nad osobama koje su lišene slobode u ovoj akciji u toku kriminalistička obrada, u saradnji i pod nadzorom postupajućeg tužioca, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender