31. 07. 2021.
Sasvim slučajno: Islamisti se dočepali američkog oružja

Sasvim slučajno: Islamisti se dočepali američkog oružja

Islamska država je američka izmišljotina

SAD tvrde da vode rat protiv “Islamske države”, ali razni lideri te “države” uopšte ne postoje – navodi u tekstu na siteu Global Research Tony Cartalucci, geopolitički analitičar i pisac.

Američki dnevnik New York Times je 2007. godine otkrio da lider sadašnje “Islamske države” Abdulah Rašid al Bagdadi – ne postoji i da je taj izmišljeni lik bio samo varka kako bi se sakrila uloga stranaca u stvaranju Al kaide u Iraku?!

Portparol američke vojske general Kevin Bergner priznaje da je Bagdadi izmišljeni lik, čije je audio-snimke napravio stariji glumac Abu Adulah al-Naima?!

U članku pod nazivom, “Američka vojska tvrdi da je lider Al kaide u Iraku izmišljen”, list objašnjava svrhu ove obmane. Bergner ističe da je varku smislio lider grupacije “Al kaida u Mesopotamiji” Abu Ajub al Masri, koji je time pokušao da sakrije dominantnu ulogu stranaca u organizaciji.

Plan je bio da Bagdadi bude izmšnjeni lik, jer samo njegovo ime ukazuje na iračko porijeklo, da se postavi zatim na čelo organizacije pod nazivom “Islamska država u Iraku” i potom da Masri njemu objavi svoju vjernost.

Zamjenik Osame bin Ladena – Ajman al Zavahiri pokušao je da dodatno ojača prevaru pominjući Bagdadija u svojim saopćenjima.

Danas Al Bagdadi, navodno, predvodi “Islamsku državu”. Njegovo postojanje nije potvrđeo i vjerovatno je da se ponavlja Al kaidina varka sa Bagdadijem, što Pentagon u potpunosti ignoriše.

Izgleda da nije izmišljen samo lider “Islamske države”, već i sama ta grupacija (država). To nije ništa drugo do nazivanje Al kaide drugim imenom, dok sarađuje sa ostalim militantnim grupacijama, poput fronta al Nusre, radi zbacivanja vlada Sirije i rata protiv Irana.

SAD, koje bombarduju izmišljenu terorističku grupaciju na čijem je čelu takođe nepostojeći lik, središte je varke koju je ranije opisao New York Times, a koja i danas traje.

Cilj nije samo eliminacija “Islamske države” već upotreba fiktivnog fronta u ime stvarnih ekstremista koji čine srž zajedničkog američkog-NATO-saudijskog fronta stvorenog u svrhu svrgavanja vlasti u Damasku.

Svrha pokušaja da se “Islamska država” predstavi kao “domicilni” pokret nastao u iračkim i sirijskim pustinjama jeste da se sakrije činjenica da Al kaidu trenutno skriva NATO u susjednoj Turskoj.

Istovremeno, podrška, borci, naoružanje i novac dolaze sa teritorije članice Alijanse, a ne sa “okupiranih naftnih polja” u Siriji ili od lokalnog stanovništva.

Priznanje američkih vojnih lidera otkriva da je “Islamska država” ništa drugo do otjelotvorenje Al kaide i da je direktno naoružavaju, finansiraju i podržavaju američki saveznici Saudijska Arabija i Katar.

O tome je pisao i Seymour Hersh u magazinu New Yorker u tekstu pod nazivom “Promjena pravca: Da li nova politika administracije ima koristi od naših neprijatelja u borbi protiv terorizma?”

Da bi se potkopao Iran, gdje uglavnom žive šiiti, administracija predsjednika Georgea Busha donijela je odluku da izvrši rekonfiguraciju svojih prioriteta na Bliskom istoku. U Libanu u tajnim operacijama administracija sarađuje sa vladom Saudijske Arabije radi slabljenja Hezbolaha, koji podržava Iran.

SAD, takođe, učestvuju u tajnim operacijama usmjerenim protiv Irana i Sirije. Nus-pojava ovih aktivnosti su jačanje sunitskih ekstremističkih grupacija koje su usvojile militantno tumačenje islama i neprijatelji su Americi i simpatizeri su Al kaide.

Ovi navodi još su jasniji ako se uzme u obzir i činjenica da je teritorija koju kontroliše navodna “Islamska država udvostručena tokom udara iz vazduha predvođenih SAD – prenosi Global Research.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender