03. 08. 2021.
Banjaluka: Takmičenje u basketu „3 na 3“ počinje večeras

Banjaluka: Takmičenje u basketu „3 na 3“ počinje večeras

Zvezda najavila novu žalbu Evroligi

Evroliga je uvažila argumente koje su čelnici Zvezde i njihov pravni tim iznijeli tokom saslušanja u Milanu 20. januara i prvobitnu kaznu od 50.000 evra smanjila na 30.001 evro, što je minimalna kazna u slučaju sukoba navijača.

“Iako je delimično usvojena žalba, KK Crvena zvezda izražava svoje nezadovoljstvo i ovako smanjenom novčanom kaznom, jer iz svih dokaza koji su predočeni potpuno je jasno da Crvena zvezda ne snosi bilo kakvu odgovornost za tragičan događaj u Istanbulu. Iz tog razloga klub će se u narednom periodu žaliti sledećoj instanci na ovakvu odluku koju ne smatra pravednom”, navodi se u saopštenju.

Za razliku od Zvezde, Galatasaraju je potvrđena kazna po kojoj je turski klub osim igranja tri utakmice bez prisustva publike u obavezi da plati i 100.000 evra.

“Rukovodstvo Crvene zvezde ostalo je pri predlogu koji je predočen čelnicima Evrolige, da sav prihod od kazni koje su u obavezi da plate Galatasaraj i Crvena zvezda bude prosleđen porodici Marka Ivkovića. Evroliga je načelno prihvatila ovaj predlog, ali se tek ocekuje zvanicna potvrda Borda Evrolige”.

Iz Zvezde su poručili da je žalbeno veće konstatovalo da disciplinski sudija Evrolige Patrik Grandžan nije dobro analizirao sve okolnosti na osnovu kojih je doneo svoju odluku.

Galatasaraj i Crvena zvezda kažnjeni su zbog slabe organizacije meča u Istanbulu i učešća navijaca oba kluba u neredima, u kojima je 21. novembra ubijen navijač crveno-bijelih Marko Ivković, javlja Tanjug.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender