20. 10. 2020.
Besplatna muzička radionica u Banjaluci: Saznaj sve o snimanju albuma

Besplatna muzička radionica u Banjaluci: Saznaj sve o snimanju albuma

Besplatna muzička radionica u Banjaluci: Saznaj sve o snimanju albuma

Članovi banjalučke grupe Sopot održaće predavanje na temu “Od ideje do albuma” u okviru besplatne muzičke radionice “Converse Rubber Tracks” koja će početi posljednjeg januarskog dana u 13 sati.

Radionica u Domu omladine u Banjaluci je deveta po redu u regionu. Nakon grada na Vrbasu, predavanja će biti održana u Novom Sadu, Zagrebu i Skoplju.

Na kraju svih radionica svjetski priznati muzički program “Converse Rubber Tracks” otvoriće konkurs za prijavu bendova od 1. do 20. marta. Potom slijedi period online glasanja, od 23. marta do 4. aprila, a izabrani bendovi ući će u studio M početkom maja da snimaju sa stranim producenatima koji dolaze iz Njujorka i Bruklina.

Na banjalučkoj radionici će učestvovati frontmen Sopota Petar Topalović, gitarista Dejan Savić i njihov menadžer kao i direktor izdavačke kuće “Koliba”, Darko Đekić.

Petar Topalović pozvao je sve zainteresovane bendove da dođu sutra u Dom omladine i na licu mjesta sazanju sve detalje o snimanju albuma.

“Bendovi koji budu prisustvovali radionici imaće priliku da saznaju sve detalje o online prijavljivanju za konkurs koji će biti otvoren nakon završetka radionica, a nakon proglašenja pobjednika jedan od njih će biti izabran i dobiće priliku da ode u studio M i snimi autorski materijal, koji će sponzorisati ‘Converse’.

Mi ćemo im objasniti naš muzički put i na osnovu toga ih posavjetovati kako da ubrzaju proces kreiranja muzičke karijere. Takođe, na našem primjeru, pjesmi ‘Energetsko more’ objasnićemo proces od ideje, stvaranja, snimanja i miksanja pjesme, do zaštite autorskih prava, pronalaženja izdavača i plasiranja na tržište”, rekao je Topalović za MONDO.

Sopot je do sada svirao na brojnim festivalima, koncertima i klubovima širom regiona i Evrope. Nakon albuma, “DuBalkan” i “Equilibrium”, na kojima je sarađivao sa brojnim imenima svjetske muzičke scene objavljen je i “Sopotnik”, sa hitom “Energetsko more”, piše Mondo.

Ne sumnjamo da će na ovoj zanimljivoj muzičkoj radionici bendovi dobiti korisne savjete za izgradnju muzičke karijere!

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender