24. 09. 2021.

Crvena meteo-uzbuna za Hercegovinu

– Očekuje se da će u južnom dijelu Hercegovine pasti od 100 do 120 litara kiše po metru kvadratnom, a pratiće je udari vjetra brzine od 20 do 25 metara u sekundi koji se prognoziraju i za Krajinu. U ostalim predjelima duvaće umjeren do jak jugo – kaže meteorolog Milica Đorđić.

Za banjalučku i fočansku regiju izdat je narandžasti meteoalarm. U Podrinju se očekuje oko 40 litara kiše koja može izazvati porast vodostaja rijeka.

– Stanovništvu ovih područja savjetujemo oprez, jer velike količine padavina mogu izazvati poplave lokalnog karaktera, a pri tim brzinama vjetra može doći do pada granja starog drveća, crijepa ili čupanja elektroinstalacija – kaže Đorđić.

Iz odjeljenja Republičke uprave civilne zaštite u Trebinju kažu da prate meteoalarm koji najavljuje velike količine padavina sve do 10. februara i da su jedinice na višem stepenu pripravnosti.

– Sva upozorenja prosljeđujemo gradonačelnicima i načelnicima Trebinja, Bileće, Nevesinja i Gacka gdje se održavaju sjednice opštinskih štabova. Civilna zaštita i lokalne zajednice su dobile precizna uputstva i spremno dočekuju nove padavine – potvrđeno je iz Republičke uprave civilne zaštite u Trebinju.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender