26. 10. 2020.
Jak vjetar obarao stabla u Milićima i Vlasenici

Jak vjetar obarao stabla u Milićima i Vlasenici

Jak vjetar obarao stabla u Milićima i Vlasenici

Načelnik Službe za zaštitu i spašavanje u opštini Milići Branislav Novaković rekao je Srni da su pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice intervenisali na nekoliko lokacija, gdje su polomljena stabla prepriječila puteve i prekinula saobraćaj.

“Nekih radikalnijih dešavanja, bar po dojavama građana, za sada nema. Jutros su vatrogasci uklonili jedno stablo koje je zapriječilo saobraćaj na magistralnom putu Vlasenica – Zvornik, a trenutno intervenišu u naselju Mišići, gdje je jedno stablo palo preko puta. Pratićemo i dalje situaciju na terenu”, rekao je Novaković.

U vlaseničkoj Radnoj jedinici “Elektrodistribucije” saopštili su da je, zbog oštećenja na elektromreži, usljed snažnog vjetra, oko 500 domaćinstava, pretežno u seoskim područjima, jutros od 8 časova bez električne energije.

Tehnički rukovodilac u RJ “Elektrodistribucija” Vlasenica Tomo Đurđić rekao je da su ekipe električara na terenu i ulažu napore da saniraju brojne kvarove i osposobe elektro-mrežu za normalno funkcionisanje.

Brojna oštećenja niskonaponske mreže i prekidi u elektrosnabdijevanju registrovani su i na području opštine Milići, rečeno je u milićkoj “Elektrodistribuciji”, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender