31. 07. 2021.
Španski filmovi u “Palasu”, ulaz besplatan

Španski filmovi u “Palasu”, ulaz besplatan

Snima se igrani film “Balada o Pišonji i Žugi”

Kako saopštavaju iz producentske kuće DEPO, već su počele prve pripreme za produkciju filma koji nastaje po čuvenoj pjesmi koju je napisao Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sekson, a zasnovanoj na istinitim događajima iz Sarajeva sa kraja osamdesetih godina prošlog vijeka.

Scenarij za film napisali su zajedno Sejo Sekson i Vladimir Đurđević, pisac i dramaturg iz Beograda, koji je prije nekoliko godina uradio i dramski tekst na istu temu, koji se igrao u Narodnom pozorištu u Zrenjaninu i beogradskom Ateljeu 212.

Reditelj filma biće poznati bh. filmski, tv i pozorišni reditelj Aleš Kurt, dok su producenti ove regionalne koprodukcije, osim samog Seje Seksona, Јasmin Duraković (DEPO, BiH) i Davor Pušić (FOKUS, Hrvatska).

Osim nekoliko bh. i regionalnih tv stanica, sa kojima se trenutno pregovara u vezi koprodukcijskog učešća u filmu i realizacije mini tv serije koja će se takođe snimati, generalni sponzor i partner filma će biti Sarajevska pivara, čije će istoimeno pivo biti jedan od junaka filma.

Audicije za uloge u filmu predviđene su u naredna dva mjeseca, a planirano je da u filmu igra nekoliko velikih i poznatih bh. glumaca. Istovremeno, scenograf filma Osman Arslanagić, zajedno sa rediteljem filma i producentskom ekipom, obilazi lokacije za ovaj budući filmski projekat.

Autor pjesme i koscenarista filma Sejo Sekson budući filmski projekat najavljuje sljedećim riječima:

– Film i mini serija o Pišonji i Žugi biće moj izraz zahvalnosti svim ljudima koji su nas podržavali sve ove godine i omogućili nam lijep život, koji sam vodio, putujući i pričajući naše gradske legende. Nadam se da ih nećemo razočarati.

Snimanje filma bi se trebalo realizovati tokom 2015. godine, dok se premijera filma i tv serije planira za prvu polovinu 2016., piše Avaz.

https://www.youtube.com/watch?v=mfu2ZKfb5Ps

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender