05. 12. 2020.
Stanari pred deložacijom zbog investitora

Stanari pred deložacijom zbog investitora

Stanari pred deložacijom zbog investitora

O tome ga pismenim putem, ali i upornim telefonskim pozivima već četiri mjeseca upozorava Komercijalna banka. Od tada Bjelajac i svi stanari zgrade žive u agoniji.

Objašnjavaju da je, bez njihovog znanja, investitor “MM HOME” stavio pod hipoteku najprije plac, a potom i već prodate stanove i zadužio se kod Komercijalne banke za više od 400 hiljada maraka.

Problem je u tome što rate kredita uopšte ne vraća banci koja po svaki cijenu traži svoje.

“Prošle godine dobili smo obavještenje da investitor ne isplaćuje svoje obaveze prema tom reprogramu o kojem mi ništa nismo znali. Otprilike živjeli smo mirno i onda su počele prijetnje da bi moglo doći do deložacije zgrade”, kaže za ATV Nenad Bjelajac, stanar zgrade.

Prolazi 31.januar, a sa njim i svi dodatni rokovi koje je banka davala stanarima od kojih insistrira da posreduju i privole insvestitora MM Home da izmiruje svoje obaveze.

Stanari zgrade tvrde da oni sa dugovima investitora nemaju ništa, da su pošteno platili svoj krov nad glavom i pitaju kako je moguće da neko uknjiži imovinu, ako je ona pod hipotekom. To što banka traži od njih smatraju apsurdnim.

“Da mi vršimo pritisak na investitora, a nemamo s njim ništa nego oni, ako su oni dali kredit neka rješavaju s njim kakvi su odnosi između njih ne znamo, samo nas zanima kako smo mi mogli da uknjižimo imovinu da bude 1/1 ako je pod hipotekom”, kaže Gradimir Panić, takođe stanar zgrade.

Sa investitorom “MM HOME” već duže vrijeme pokušavaju da se dogovore šta im je činiti, ali se on na telefon ne javlja.

Ništa bolje nije prošla ni ekipa ATV, iako ga je pozivala više puta u toku dana.

U spornoj zgradi živi 18 porodica i svi su težeg materijalnog stanja, pričaju stanari.

Stanari pričaju da su sve što su imali rasprodali da bi skupili novac da kupe stanove. Neki od njih prodali su kuće i stanove u centru Banja Luke, a ono malo što im je preostalo ostavili za crne dane.

Poručuju da od vlasti i javnosti traže da ih zaštiti, jer su sve radili po zakonu, a stanove pošteno platili.

.
(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender