03. 08. 2021.
Dačić traži hitan prekid vatre u Ukrajini

Dačić traži hitan prekid vatre u Ukrajini

Dačić traži hitan prekid vatre u Ukrajini

“U protekla 24 sata situacija se naglo pogoršala na istoku Ukrajine utičući na nedužne civile. Životi su izgubljeni i mnogi su povređeni”, navodi se u saopštenju OEBS-a.

Dačić je ponovio svoje najdublje žaljenje zbog gubitka života i pozvao sve strane da se uzdrže od nasilja i neselektivne upotrebe oružja.

“Moje najdublje žaljenje i saučešće idu porodicama koje su izgubile svoje najbliže i onima koji su povređeni. Pozivam na momentalan prekid neprijateljstava i punu primenu Protokola iz Minska od 5. septembra 2014. i Memoranduma od 19. septembra 2014.”, rekao je Dačić.

Predsjedavajući OEBS-u, takođe, je ukazao na Deklaraciju koju su usvojili predstavnici 57 država članica te organizacije na sastanku Stalnog savjeta OEBS-a u Beču 20. januara 2015., u kome se poziva na momentalan prekid vatre i punu implementaciju sporazuma iz Minska, javljaju agencije.

“Aktuelni konflikt ne može biti rešen nasiljem, već samo kroz dijalog, koji mora biti obnovljen što pre moguće, kako bi patnje civila bile zaustavljene”, dodao je Dačić.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender