21. 10. 2020.
Snijeg i nanosi otežali saobraćaj

Snijeg i nanosi otežali saobraćaj

Snijeg i led u višim predjelima

I u višim predjelima zapadnih krajeva na kolovozima ima snijega i leda, navode iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog velikog broja odrona otežano se saobraća na regionalnom putu Karanovac – Kneževo – Ugar, pa iz AMS vozačima savjetuju da, ukoliko se odluče da idu tim putnim pravcem, voze veoma oprezno.

Magla jutros usporava saoobraćaj na području Mrkonjić Grada, a jak vjetar stvara snježne nanose na regionalnom putu Novo Selo – Strojice.

Otežano se saobraća na dionici Potoci – Mostar zbog vode na kolovozu.

Zbog snježnih nanosa i dalje nije prohodan regionalni put Ulog – Klanci, preko prevoja Morine.

Ugaženog snijega ima i na putnim Bugojno – Kupres – Livno, Glamoč – Mlinište, Gornji Vakuf – Prozor i Bihać – Bosanski Petrovac – Ključ.

Dodatne poteškoće na dionici Kupres – Šuica stvara jak vjetar koji stvara snježne nanose.

Vozačima se skreće pažnja da na području Semberije na pojedinim mjestima ima jakog vjetra.

Odroni su učestali posebno na dionicama Dobro Polje – Miljevina – Brod na Drini, Banjaluka – Teslić, Mrkonjić Grad – Crna Rijeka, Jezero – Novo Selo, Karanovac – Kneževo – Ugar, Bratunac – Skelani, LJubovijski most – Drinjača i Šekovići -Caparde.

Učestali su odroni i na putnim pravcima Zenica – Žepče, Prozor – Gornji Vakuf/Uskoplje, Bugojno – Novi Travnik, Mostar – Široki Brijeg, Crna Rijeka – Jajce i Turbe – Kneževo.

Na regionalnom putu Mihalji – Blidinje zbog snijega i jakog vjetra obustavljen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi tri i po tone.

Na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i koja su duža od osam metara na magistralnom putu Brod na Drini – Šćepan Polje, na granici prema Crnoj Gori.

I dalje je na snazi obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Kostajnica – Kozarska Dubica u mjestu Vrioci. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

U mjestu Bočac, na dionici magistralnog puta od Karanovca prema Ugaru, na granici Republike Srpske i Federacije BiH, zbog aktiviranog klizišta, vozila saobraćaju jednom trakom.

Jednom trakom vozila saobraćaju i na regionalnim putevima Ukrina – Gornja Vijaka i Karanovac – Mitrović.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na dionicama magistralnih puteva Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Iz AMS podsjećaju da je u upotrebi poseban broj “vozačke solidarnosti” – 066/823-000 – na koji vozači mogu da pošalju SMS poruku i obavijeste dežurne radnike Informativno-dispečerskog centra o vanrednim zastojima, saobraćajnim nezgodama ili drugim problemima.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender