25. 07. 2021.
Švajcarski publicista: Zvanična verzija o Srebrenici čista izmišljotina

Švajcarski publicista: Zvanična verzija o Srebrenici čista izmišljotina

Švajcarski publicista: Zvanična verzija o Srebrenici čista izmišljotina

Dorin je ocijenio nevjerovatnim da je Haški tribunal objavio da je u predmetu “Srebrenica” uništeno hiljadu stranica dokaznog materijala, a kao razlog je navedena tvrdnja da “nema dovoljno mjesta za arhiviranje”, te konstatovao da u to ne može da povjeruje normalan čovjek.

“Zato je Sent Luis, u američkoj državi Misuri, novo mjesto stanovanja velikog broja veoma živih `žrtava` Srebrenice”, istakao je Dorin.

Dorin je poslije 15 godina istraživanja događaja u Srebrenici i oko nje i objavljenih nekoliko knjiga o toj temi iznio dokaze o manipulaciji istinom o broju ubijenih bošnjačkih žrtava na tom područiju.

“Teoretski bi moglo biti identifikovano malo više od 3.300 ljudi koji imaju veze sa Srebrenicom. Od toga je oko 1.300 onih koji su stradali 1992, 1993. i 1994. godine. Većina i jedne i druge grupe stradala je u borbenim dejstvima”, napisao je Dorin na “Fejsbuku”.

Prema njegovim riječima, sve tvrdnje koje idu preko te cifre su čiste izmišljotine, prevare i laži. “Niko nije našao oko 7.000 žrtava iz Srebrenice, to je čista laž”, istakao je Dorin.

On je iznio i podatke o tome kako tada bošnjački predstavnici i UN potvrđuju da u Srebrenici uopšte nije bilo zločina, kao i holandski vojnici, te da je nevjerovatno da je Vojska Republike Srpske negdje uhapsila i strijeljala 7.000 do 8.000 zarobljenika u vrijeme kada niko od međunarodnih posmatrača i vojnika nije bio spriječen da se slobodno kreće u regionu.

On je podsjetio da su inicijatori zvanične verzije o Srebrenici i pored toga širili tvrdnju da je VRS u Potočarima odvojila 1.000 vojno sposobnih muškaraca od ostalih i da su negdje odvedeni na strijeljanje, dok u izvještaju holandske Vlade piše da u Potočarima nije bilo vojno sposobnih muškaraca i da nema potvrde o hiljadu uhapšenih.

On napominje i da je haški istražilac Din Maning u izvještaju iz 2000. godine naveo da su pronašli 2.000 leševa koje su tražili u masovnim grobnicama 50 kilometara od Srebrenice, a da srpski stručnjaci i patolozi tokom iskopavanja leševa nisu smjeli biti na licu mjesta.

Dorin se poziva na intervju Nasera Orića iz 1995. godine listu “Toronto star”. “On je s ponosom pričao da su on i njegova jedinica snimili kako su u regionu Srebrenice i Bratunca masakrirali Srbe. Taj video zapis pustio je reporteru, rekavši da je njegova vojska u jednom selu ubila 114 Srba”, rekao je Dorin i dodao da se niko od zapadnih medija nije zgrozio nad tim zločinom, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender