20. 10. 2020.
Trafo-stanica u banjalučkom naselju Ada tone u zemlju

Trafo-stanica u banjalučkom naselju Ada tone u zemlju

Trafo-stanica u banjalučkom naselju Ada tone u zemlju

Stanar ove zgrade Nevenka Šolak kaže da, ukoliko dođe do neke tragedije, biće dovedena u pitanje bezbjednost stanara u više od 90 stanova.

Čim smo uselili vidjeli smo da trafo-stanica nije dobro napravljena, jer je vrlo brzo počela da tone u zemlju. Već godinu i po ona se sve bržim tempom krivi u jednu stranu. Sada je dovoljno kriva da i gostima koji nam dođu u posjetu bode oči. Svi stanari strahuju za svoju bezbjednost i stalno na sastancima vijećamo šta da preduzmemo dok još nije kasno – rekla je Šolakova za Glas Srpske.

Bojimo se da će pri većim kišama ili poplavama voda ući u trafo-stanicu. Zar treba da zbog nečijeg loše obavljenog posla doživimo požar i katastrofu. Ni djeci ne dozvoljavamo da se igraju u blizini tog trafoa – kazala je Šolakova.

I njena komšinica Milanka Vidović smatra da nadležni treba što prije da reaguju.

Ne znam zašto tone, ali mislim da nije dobro napravljen temelj. Nije čak ni izbetonirano oko trafo-stanice pa je zemlja pri većim padavinama guta – kazala je Vidovićeva.

U preduzeću “Elektrokrajina” rekli su da oni nisu zaduženi za ovu trafo-stanicu, već Gradska uprava.

U Gradskoj upravi kažu da su obaviješteni za problem u vezi sa ovom trafo-stanicom.

Iz “Elektrokrajine” su nas obavijestili da postoje određeni problemi sa tom trafo-stanicom. Predstavnici Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja izaći će na teren i utvrditi stanje, a potom i predložiti potrebne mjere – kazali su iz Gradske uprave, piše Glas Srpske.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender