25. 07. 2021.
Zdravko Čolić: Uvijek sam težio jednostavnosti

Zdravko Čolić: Uvijek sam težio jednostavnosti

Čolina pjesma “Ti si mi u krvi” umalo da ne ugleda svjetlost dana

Kornelije Kovač zaslužan je za mnoge hitove bivše Juge, od pjesama za Zdravka Čolića i Bajagu, do Indeksa, Korni grupe i mnogih drugih. Ipak, jednu od najljepših ljubavnih pjesama napisala je njegova pokojna supruga Spomenka Kovač.

Njihova ćerka Aleksandra je otkrila kako se dogodila čarolija pesme „Ti si mi u krvi” koju pjeva Zdravko Čolić.

“Ima priča koju je moj otac meni ispričao. Naime, moja majka u tom trenutku kad je pisala tu pesmu nije bila popularni pisac, bila je samo Kornelijeva supruga. Zdravko nije bio baš oduševljen time da ona piše tekst za njegovu pesmu, smatrao je da bi to možda trebalo da bude neko ozbiljniji. Onda je tata rekao: “Pa znaš šta, daj priliku Spomenki. Ako baš misliš da joj treba pomoć, neka Bajaga bude s njom da joj pomogne dok piše tekst” – počela je priču Aleksandra.

Srećom, Bajaga je radio na ostatku albuma, pa je ponudio svoju pomoć.

Onda su se Bajaga i mama spojili, pričali celo jedno poslepodne i od toga nije ništa ispalo. Bajaga je rekao da njoj ne treba nikakva pomoć i ona je onda napisala tekst “Ti si mi u krvi”. Ali eto, zanimljivo je da i pored te sumnje i što nije bila etablirani tekstopisac, ona je napisala jedan antologijski tekst – ispričala je pjevačica. (Alo)

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender