03. 08. 2021.
Gradiška: Protest protiv nasilja zbog ubistva dvadesetogodišnjaka

Gradiška: Protest protiv nasilja zbog ubistva dvadesetogodišnjaka

Gradiška: Protest protiv nasilja zbog ubistva dvadesetogodišnjaka

Protestna šetnja nazvana “Pravda za Damjana” prethodila je pripremnom ročištu koje je juče trebalo da bude održano u Osnovnom sudu u Gradišci maloljetnom N. V. iz Gradiške, koji je flašom usmrtio Crnomarkovića.

U Osnovnom sudu u Gradišci rekli su da je pripremno ročište odgođeno za 17. februar. Oni uvjeravaju da će biti fer i korektno suđenje, koje je u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti postupanja sa maloljetnicima u krivičnom postupku.

Tragični incident dogodio se 14. decembra prošle godine ispred kluba “Skor” u Novoj Topoli, kod Gradiške, kada je maloljetnik iz čista mira flašom konjaka “štok” udario mladića u glavu. Crnomarković je prevezen u Univerzitetsku bolnicu – Klinički centar Banjaluka, gdje je nakon deset dana preminuo.

Otac preminulog Damjana Milan Crnomarković rekao je da su doživjeli veliki bol i žele da se takve stvari ne dešavaju ubuduće, a sva ta omladina koja je učestvovala u mirnoj šetnji pokazuje da je Damjan bio dijete za primjer.

Rođak ubijenog Radovan Mudrinić rekao je da su se okupili kako bi podržali porodicu koja je doživjela veliki gubitak.

– Tražićemo da pravda bude zadovoljena i da krivci budu kažnjeni – istakao je Mudrinić.

Komšija Dragan Vekić rekao je da je ih ova nesreća potresla i da mirnom šetnjom žele da podrže porodicu i utiču na svijest ljudi da se ovakve stvari prestanu događati.

– Želimo da ukažemo javnosti i vlastima da je nasilje prekršilo sve granice, jer se bojimo za našu djecu – rekao je Vekić.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender