31. 07. 2021.
Radnici “Kosmosa” uz pasulj nastavili štrajk u parku

Radnici “Kosmosa” uz pasulj nastavili štrajk u parku

Radnici “Kosmosa” uz pasulj nastavili štrajk u parku

Radnici “Kosmosa” neće lako odustati od svojih zahtjeva. Uprava, ministarstvo ili Vlada RS-svejedno im je ko će ih ispuniti.

„Priča o stečaju se svaljuje na nas radnike, kao da mi nećemo da radimo, da ako ne budemo krenuli odmah s poslom neki ugovori možda neće biti završeni, da će ti klijenti da odustanu od nas. Po meni priču o stečaju treba adresirati na drugu adresu, na Upravu, na Vladu, koja nije uvidjela da ta Uprava, koja je njima trebala podnosti izvještaj o svome radu, za 21 mjesec nije zadovoljila“, kaže Željko Nikolić, predsjednik sindikalne organizacije “Kosmosa”.

„Kojoj firmi je stečaj nešto dobro donio? A je’l treba raditi besplatno, bez para? Kako živjeti, kako plaćati režije, kako hraniti djecu, a morate danas na posao, znači bez plate. Onda bar zanmo ako smo u stečaju, idemo kući, snalazićemo se, tražićemo neki drugi posao“, rekla je Nevena Božilović, radnik “Kosmosa“.

Uprava firme vodila je pregovore na dva fronta. Sa poslovnim partnerom „Matrom“ oko nastavka saradnje u ministarstvu energetike i rudarstva i sa predstavnicima štrajkačkog odbora da prekinu štrajk i vrate se na posao. Vršilac dužnosti direktora Kosmosa, Dragan Ilić, kaže sutra je krajnji rok da se pokrene proizvodnja, kako se ne bi ugrozili ugovoreni poslovi.

„Mi moramo početi raditi tako da suttra ćemo se morati organizovati kako god. Vidjećemo sutra koliko će radnika otići u park a koliko će ostati na poslu da radi .I mi ćemo sa radnicima koji nisu u štrajku početi proizvodnju, moramo se organizovati da krenemo. Imamo mi tu važeće projekte“, smatra Ilić.

Za radnike u štrajku najvažniji projekat je ispunjenje njihovih zahtjeva. Novac za platu u Upravi očekuju svaki čas.

Radnici najavama ne vjeruju, i sutra su u parku.


(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender