30. 07. 2021.
Distrofičari otpočeli najavljeni štrajk

Distrofičari otpočeli najavljeni štrajk

Distrofičari otpočeli najavljeni štrajk

“Za narednu sedmicu planiramo da blokiramo tranzitni put. To ćemo ispuniti, to je sigurno i ovi ljudi samo traže način da se taj čovjek smjeni iz Centra za profesionalnu rehabilitaciju”, kaže Radovan Ristić izvršni direktor Udruženja distrofičara regije Banjaluka.

Iz Ministarstva rada i boračko invalidske zaštite obećavaju da će organizovati sastanak predstavnika invalida i uprave Centra, iduće nedelje. Invalidi poručuju: kasno je za sastanke, smjenite Gojkovića po hitnom postupku.

“Mi smo u cjelosti upoznati sa svim problemima i zahtjevima, kako udruženja distrofičara, tako i predstavnika, odnosno rukovodstva Centra za profesionalnu rehabilitaciju. Upoznati smo sa razlozima, ne možemo jednostrano da odlučujemo, nego prikupljamo podatke i informacije od obe strane. Organizovaćemo taj zajdnički sastanak”, kaže Mira Vasić, pomoćnik ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske.

Iz Ministarstva kažu da su spremni da razgovaraju o problemima, ali i da bi Gradska uprava trebalo da se uključi, jer su štrajkači stanovnici Banjaluke. Iz Grada peru ruke od tog problema, kažu da to nije njihova nadležnost.

Direktor Centra ostaje pri svojim stavovima, ali ne želi pred kamere. Nezadovoljstvo distrofičara izazvala je njegova odluka da ukine personalnu asistenciju za dvadesetak invalida, koji više nisu u radnom odnosu.

.
(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender