02. 08. 2021.
Ljubavni savjeti konobara: Oni najbolje znaju šta je dobar sastanak!

Ljubavni savjeti konobara: Oni najbolje znaju šta je dobar sastanak!

Mogu li muškarci i žene zaista biti samo prijatelji?

Za sve one koji su uvjereni da muškarci i žene jednostavno ne mogu da budu „samo“ prijatelji, nova studija objavljena u žurnalu „Evolutionary Psychology“ ima zadovoljavajuć odgovor.

Istraživanje sprovedeno u Norveškoj otkrilo je da se muškarci i žene u osnovi ne razumiju. Ona njegove seksualne signale vidi kao prijateljstvo, dok on njene signale prijateljstva vidi kao seksualno interesovanje.

Istraživači su takođe primjetili da su muškarci u velikom broju slučajeva preuveličavali seksualno interesovanje žena, dok su ženski učesnici studije izjavili da su njihove prijateljske akcije u prosjeku bile pogrešno protumačene barem četiri puta u prošloj godini.

Pojedini naučnici smatraju da do ovog muškog „pretjerivanja“ zato što muškarci žele da smanje potencijalne „greške“ u odabiru partnera – kada je u pitanju prirodna selekcija, muška mogućnost da se razmnožava je ključna, tako da ne smije da propušta bilo kakvu priliku.

Ranije studije su takođe pokazale da su muškarci češće privučeni svojm ženskim prijateljima i da češće smatraju da seksualno privlače žene – iako to nije slučaj. (Super žena)

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender