03. 08. 2021.

Novak: Neće biti smak svijeta ukoliko do kraja karijere ne osvojim Rolan Garos

Ipak, iako je u dosadašnjoj karijeri osvojio gotovo sve turnire, jedan je i dalje “tiha patnja” prvog reketa planete. Dva puta je Novak bio u finalu Rolan Garosa, ali je oba puta poražen od kralja šljake Rafaela Nadala.

Otvoreno prvenstvo Francuske se igra na najsporijoj podlozi, jedan je od fizički najzahtevnijih turnira. Nisam bio daleko od pobede oba puta, ali ono što donekle otežava mečeve protiv Nadala je to što je u celoj dosadašnjoj karijeri samo jednom poražen u Parizu, što je među najupečatljivijim rekordima u teniskoj istoriji – rekao je Novak, dodavši da mu je osvajanje Rolan Garosa jedan od najvažnijih ciljeva u nastavku karijere.

Čak i ako ne uspem da osvojim trofej u Parizu neće biti smak sveta, ali ću definitivno nastaviti da pokušavam. Bio sam veoma blizu trijumfa dva puta i to je nešto što mi daje veru da mogu da napravim i taj poslednji korak.

Srpski as je istakao da je nevjerovatan uspjeh to što je dosad podigao osam gren slem trofeja, izrazivši nadu da će do kraja karijere taj broj biti dvocifren.

Imam 27 godina i još nekoliko sezona pred sobom. Nadam se da ću biti zdrav, i sa disciplinom i posvećenosti svakodnevnim obavezama koje sada posedujem mislim da ću biti u stanju da osvojim gren slem još dva ili tri puta – skromno je konstatovao Đoković, naglasivši da je veoma zadovoljan dosadašnjim tokom karijere.

Većina igrača će vam reći da je veoma važno da poseduješ mentalitet koji će te držati u sadašnjosti, kada nešto ostvariš da se fokusiraš na sledeći zadatak, ne razmišljajući previše o budućnosti ili se vraćati u prošlost, jer to omogućava rad i planiranje narednih ciljeva. Ipak, smatram da morate biti iskreni i reći šta mislite o osvojenim gren slem trofejima, raznim turnirima kao i o tome gde je vaše mesto u istoriji. To definitivno imam u podsvesti i veoma sam zadovoljan dosadašnjim dostignućima – istakao je Novak Đoković, pišu beogradske Novosti.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender