02. 08. 2021.
NSRS usvojila rebalans budžeta Srpske

NSRS usvojila rebalans budžeta Srpske

Sporni zakon i danas na dnevnom redu Skupštine, opozicija ne prisustvuje

Sjednica parlamenta prekinuta je sinoć, nakon što je polučasovnu pauzu zatražio Klub poslanika SNSD-a, a nastavak je zakazan za danas u 10.00 časova.

Poslanici vladajućih stranaka predložili su tokom jučerašnje rasprave amandmane kojima žele poboljšati predložena zakonska rješenja.

Amandmane je predložila i Koalicija “Domovina”, dok su poslanici SDS-a, NDP-a i PDP-a napustili sjednicu na početku rasprave o Prijedlogu zakona o javnom redu i miru.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da Prijedlog zakona o javnom redu i miru ni u jednom članu ne tretira niti zabranjuje bilo šta na društvenim mrežama i internetu.

“Obrazloženje ovog zakona nije zakon. U ovom zakonu nema spominjanja društevih mreža i interneta, zabrane iznošenja mišljenja i izražavanja, a policija neće vršiti bilo kakav progon”, rekao je Lukač, obrazlažući zakonsko rješenje.

Poslanici će danas razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o imovini i potraživanjima kojima upravlja Fond za upravljanje nekretninama i potraživanjima Republike Srpske.

Na dnevnom redu su nacrti zakona o mjerama bezbjednosti u poslovanju gotovim novcem i drugim vrijednostima, o stočarstvu, o vinu, o jakim alkoholnim pićima, o izmjenama Zakona o veterinarstvu u Republici Srpskoj, o izmjenama i dopunama Zakona o hrani, te o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednim zadrugama.

Poslanici bi trebalo da razmatraju Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2013. godinu, te Konsolidovani izvještaj o izvršenju Budžeta Republike Srpske za period 1. januar – 30. juni 2014. godine.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender