01. 08. 2021.
Distrofičari otpočeli najavljeni štrajk

Distrofičari otpočeli najavljeni štrajk

Distrofičari ne odustaju: Nastavak protesta i blokada

“Sastanak koji Vlada i Centar imaju, nama ne znači apsolutno ništa. Mi, znači, prema ministarstvu i prema Vladi imamo samo jedan jedini zahtjev, a to je upravo smjena tog rukovodstva”, poručuje Milijana Mitrić.

Njen sustanar Miodrag Dobrijević poručuje da će distrofičari svaki dan u 16 časova blokirati tranzitni put u Banjaluci na 15-20 minuta. Neće, kaže Dobrijevi, prezati ni od toga da pojačaju i radikalizuju svoje proteste.

Iz Vlade su jasni: prvo sastanak, pa razmatranje sudbine direktora. Kažu da ne žele unaprijed da sude, već da moraju da se utvrde činjenice.

“Taj metod isključivosti, znate, u smislu smjene menadžmenta, mislim da nije dobar za rad, za buduće vrijeme i mi ćemo u utorak vidjeti, šta je zaista suštinski problem”, poručuje Milenko Savanović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS.

Na zahtjeve distrofičara, ne reaguje ni lider socijalista i bivši minisar rada. Nije tajna da je direktor Centra fotelju zaradio kao kadar te partije.

Petar Đokić smatra da je Dragić Gojković najmanje bitan u problemu distrofičara, kao i da je najmanje u svemu tome bitna Socijalistička partija.

“To nema nikakve veze sa tim. Ovo je Vladina ustanova, 100% je Vlada vlasnik Centra za profesionalnu rehabilitaciju, osposobljavanje i zapošljavanje invalida2, poručuje Đokić.

Direktor Centra i dalje ćuti, a distrofičari najavljuju nove proteste. Čini se da će Vlada, po običaju, i u ovom slučaju morati da preuzme ulogu sudije, ispita zaraćene strane i podjeli pravdu.

.
(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender