31. 07. 2021.
NPRS priprema novu predstavu “Lutkina kuća (Nora)”

NPRS priprema novu predstavu “Lutkina kuća (Nora)”

RTRS će prikazivati pozorište predstave iz NP RS

Ovaj ugovor, između ostalog, predviđa saradnju na produkciji dramskog programa na RTRS-u, zahvaljujući kojoj će tokom ove godine svi građani Srpske na malim ekranima moći gledati predstave Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Nenad Novaković rekao je da je saradnja Narodnog pozorišta i Radio-televizije Republike Srpske bila odlična i do sada, a da je današnji ugovor način da se dobra saradnja ozvaniči i nastavi i u budućnosti.

“Snimaćemo naše predstave, a po skidanju sa pozorišnog repertoara, one će biti emitovane na televiziji i arhivirane kao trajni kulturno-umjetnički program i blago našeg javnog servisa”, rekao je Novaković.

Generalni direktor Radio-televizije Republike Srpske Draško Milinović rekao je da postoji veliki interes Radio–televizije Republike Srpske za širenje dramskog programa kroz domaću produkciju, u ovom slučaju, produkciju Narodnog pozorišta Republike Srpske.

On je naglasio da bi u narednom periodu slična saradnja trebala da bude ostvarena i sa Dječijim pozorištem Republike Srpske i svim ostalim pozorištima koja smatraju da na ovaj način mogu sarađivati sa Radio-televizijom Republike Srpske.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender