01. 08. 2021.
Učenici Medicinske škole se smrzavaju

Učenici Medicinske škole se smrzavaju

Učenici Medicinske škole se smrzavaju

“Realno gledano, kao da su devedesete i kao da je ratno stanje, tako sve izgleda. Generalno, moja škola nema svoj prostor, pa smo smješteni u improvizovanom objektu u ‘Kosmosu’, nemamo grijanje, a u protekla dva dana se smrzavamo”, rekla je Tea Džombić, učenica Medicinske škole.

Đurica Štula, jedan od bivših učenika ove škole, kaže da su se i u vrijeme kad je on bio srednjoškolac slične stvari događale.

“I prije 18 godina bilo je hladnih dana bez grijanja, pa se tako dešavalo i da nismo po više dana išli u školu zbog toga. Stvarno je tužno što se ništa nije promijenilo za sve ove godine i što se djeca i sada pate”, rekao je Štula.

Vladimir Jagodić, direktor Medicinske škole, rekao je da grijanja nema od srijede te da su časovi skraćeni.

“Medicinska škola od srijede u 11 sati nema grijanje. U toku tog dana nismo mogli dobiti odgovor od ‘Toplane’ šta je u pitanju, a kasnije smo saznali da grijanja nema zbog kvara na kotlovnici u Kočićevom vijencu”, kazao je Jagodić.

Dodaje da i prva i druga smjena imaju skraćene časove, ali da se nadaju da neće morati još dugo raditi po skraćenom programu jer su im iz “Toplane” obećali tople radijatore.

Iz preduzeća a.d. “Toplana” Banjaluka su saopštili da će učiniti sve kako bi kvar otklonili što prije.

“Imamo manji kvar na kotlovnici u naselju Kočićev vijenac, koji ćemo otkloniti u toku dana i već sutra bi grijanje trebalo da bude normalno”, poručili su iz “Toplane”.

.
(Nezavisne novine)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender