01. 08. 2021.
Apel za pomoć: Banjalučki humanista na rubu egzistencije

Apel za pomoć: Banjalučki humanista na rubu egzistencije

Apel za pomoć: Banjalučki humanista na rubu egzistencije

Sada nezaposlen i bez ikakvih primanja, samo traži šansu da negdje radi. Da prehrani porodicu i sebe. Jer, bukvalno nema šta da jede.

Krv sam dosad dao 56 puta. Želim da skrenem pažnju na težak položaj nekih od nas koji smo davali krv, spašavali živote. Ja razmišljam tako, da sam zaslužio i da sam spasio bar jedan život, da mi država ili neka firma pomogne samo da radim. Ne tražim ničiju milostinju – kaže Zdravko, koji je posjetio dopisništvo “Novosti” u želji da prenesemo bar dio njegovih muka onima koji bi to morali da čuju.

Kaže, završio je samo osnovnu školu i ima svega godinu staža, penzija će ostati nedosanjani san, a dosad je radio po privatnim građevinskim firmama, sezonski, na dnevnicu. Sada, ni tu ne može da nađe posla.

– Obećavali su mi posao u Gradskom groblju u Vrbanji. U međuvremenu se promijenio direktor i niko mi se više ne javlja – jada se Zdravko.

Osim što je nezaposlen, Zdravko muku muči i sa zdravljem. Kaže, ima problema sa plućima, pa i onu “siću” koju ponekad zaradi, mora da potroši na lijekove.

Bez obzira na sve, on ne odustaje od humane misije da spašava tuđe živote. Krv će, kaže, nastaviti da daje, jer je vidio koliko to ljudima znači, pišu beogradske Novosti.

ŽIRO-RAČUN

Zdravko Babić je u vrlo teškoj materijalnoj situaciji. Ukoliko ljudi dobre volje ne mogu da mu pomognu, tako što će mu pronaći posao, na naše insistiranje smo ga zamolili da nam da broj žiro-računa. Pomoć za Zdravka (Dragoljuba) Babića i njegovu porodicu može da se uplati na žiro-račun kod NLB Razvojne banke broj: 562-099-81161087-37.

A telefon za one koji mogu da mu ponude posao je 065/236-511.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender