24. 09. 2021.
Nikolić poslije Totenhema: Mogli smo i tri boda da uzmemo!

Nikolić poslije Totenhema: Mogli smo i tri boda da uzmemo!

Nikolić ima razloga za zadovoljstvo: Pojačanja jesu malo kasnila, ali bolje ikad nego nikad

Borba za startne pozicije u Partizanu dobija na težini sa svakom narednom utakmicom tokom druge faze priprema u Beleku.

Tri jake provjere tokom prvih deset dana rada nisu donijele razlog za osmijehe stručnom štabu sa aspekta rezultata, ali su poslužile da se vidi ko može da iznese teret takmičarskih utakmica.

Upravo to će biti osnovni cilj predstojećih pet mečeva koliko će “valjak” odigrati u narednih osam dana. Test dueli na papiru, a za trenera Marka Nikolića svi, od subotnjeg sa Sarajevom (16.30) do posljednjeg sa Đerom, imaće težinu takmičarskih.

Svih pet utakmica igraćemo kao da su prvenstvene što se minutaže tiče. Očekujem da svi igrači odigraju najmanje dve, a neki i tri cele utakmice zaključno sa generalnom probom. Sve te mečeve ćemo tretirati kao takmičarske. Utakmice u prvoj fazi su nas dovele na jedan izvanredan fizički nivo, pokazale mane i slabosti koje smo mogli da korigujemo. Bile su višestruko korisne i jače nego što su u ovoj fazi priprema – istakao je Nikolić.

Kompletiranje ekipe je išlo nešto sporije nego što je planirano i svakako tempom koji nije priželjkivao trener Marko Nikolić. Ipak, poslije svega, kada je stavljena tačka na prelazni rok razloga za nezadovoljstvo nije bilo.

Tada nisam bio zadovoljan, sad jesam. Uz ogradu da je vreme faktor u sportu i da je u sportu važan proces. Mi smo sada popunjeni na svim pozicijama, imamo igrače koji su se oporavili od povreda, doduše imamo dva igrača koji su propustili udarni deo priprema. Tim momcima će biti potrebno određeno vreme da se fizički pripreme, mada njihovo trenutno stanje nije loše. Zadovoljan sam, jesu malo kasnili, ali bolje ikad nego nikad.

Fudbalere Partizana poslije subotnjeg, prvog test meča u drugoj fazi priprema protiv Sarajeva očekuju još četiri provjere. Naredna je na programu već sutra, rival je ruski Anži, a zatim slijede utakmice sa Liteksom (10.2), Mariborom (12.2) i Đerom (13.2).

NEMA “ŠPIJUNIRANjA” ZVEZDE

Crno i crveno-beli se nalaze u neposrednoj blizini na pripremama u Beleku, ali trener Partizana Marko Nikolić da se neće opterećivati vječitim rivalom dok za to ne dođe vreme.

– Nema razloga da pratim Zvezdu. Mi imamo svoj put, oni svoj. Možda bismo mogli da pogledamo neki tim koji nas očekuje ranije po kalendaru, a nalazi se ovde u Turskoj na pripremama – istakao je Nikolić za Novosti.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender