21. 10. 2020.
Snijeg napravio pometnju i u Srbiji

Snijeg napravio pometnju i u Srbiji

Snijeg napravio pometnju i u Srbiji

Olujni vjetar je u Beogradu lomio grane,a srušila se i fasada na jednoj zgradi na Vidikovcu. U glavnom gradu Srbije snijeg trenutno ne pada.

Večeras oko 21.30 časova normalizovan saobraćaj za putnička vozila na delu državnog puta I B reda broj 21, preko Iriškog Venca, dionica Petrovaradin – Irig – raskrsnica za Vrdnik. Put preko Banstola se ne preporučuje, kažu u Auto-moto savezu Srbije. Teretnim vozilima je zabranjeno kretanje preko Iriškog venca od 14 časova. Kolona šlepera, cisterni i autobusa je blokirana na dionici od centra Iriga prema Iriškom vencu na Fruškoj gori.

Svi državni putevi u Srbiji prohodni su za saobraćaj koji se odvija uglavnom po vlažnom kolovozu, djelimično prekrivenim snegom i lapavicom, dok je u brdsko-planinskim krajevima prekriven snegom visine do pet cenimetara.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, svi prilazni putevi zimskim turističkim centrima su prohodni.

Zabrana saobraćaja za teretna vozila, odnosno skupove vozila, važi na dionicama državnih puteva – Šabac-Valjevo-Požega (Blizonjski vis i Kamenitovac), Kosjerić-Kaona-Podbukovi-Valjevo, Ivanjica-Javor, Lajkovac-Valjevo-Loznica (Kameničko brdo), Ivanjica-Braduljica, Valjevo-Poćuta-Bajina Bašta (Debelo brdo).

Zabrana važi i na dionicama Dub-Bajina Bašta (Nikolić brdo), Kosjerić-Varda, Prilike-Jasenovo, Dubac-Lučka Reka, Buk-Preko Brdo, Ivanjica-Rimski Most, Valjevo-Lelić-Varda (Mravinci).

Usljed pojave klizišta, za saobraćaj je zatvorena dionica državnog puta Rogačica – Dub.

Saobraćaj na putnom pravcu Iriški Venac obustavljen je za sva vozila u 14 sati zbog snežnih padavina.

Saobraćaj u pravcu Ruma-Novi Sad pušten je od 18.30 sati samo za putnička motorna vozila, laka teretna i autobuse, dok iz pravca Novog Sada ka Rumi i dalje važi zabrana za sva vozila.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije trenutno su angažovani na području Vranja, Vladičinog Hana i Bosilegrada gdje prate razvoj situaciju na terenu.

Prema najnovijim informacijama željeznički saobraćaj je u prekidu, zbog ugrožene pruge na dionici Vranje-Vranjska Banja, kod mjesta Toplac.

Na graničnim prelazima trenutno nema zadržavanja ni za jednu kategoriju vozila.

Prilazi prema svim graničnim prelazima su prohodni, jedino na GP Jabuka (prema Crnoj Gori), zbog velikih padavina i snijega na kolovozu saobraćaj se odvija otežano, ali bez zastoja.

Pljevaljsko selo, usled obilnih snežnih padavina, skoro u potpunosti odsječeno od svijeta. Ekipe JP za održavanje i zaštitu lokalnih puteva rade na raščišćavanju terena.

JAKO NEVRIJEME NA KOSOVU I METOHIJI, POPLAVLjENE KUĆE

Kosovo je danas zahvatilo veliko nevrijeme sa jakom kišom, koja je poplavila kuće i restorane, javljaju prištinski mediji.

U mnogim opstinama, posebno u Suvoj Reci i Đeneral Jankoviću, poplavljena su prizemlja kuća i ugostiteljskih objekata, a zbog obilnih padavina u Prištini i okolnim naseljima ulice su neprohodne zbog bujica, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender