31. 07. 2021.
Kuršumlija: Penzioner kupio kola Domu zdravlja

Kuršumlija: Penzioner kupio kola Domu zdravlja

Kuršumlija: Penzioner kupio kola Domu zdravlja

Na to su ga nevele svakodnevne slike zdravstvenih radnika iz Kuršumlije u medijima, koji se dovijaju da zbrinu pacijente iz najudaljenijih planinskih sela, improvizovanim sredstvima, na konjima, zapregama, traktorskim prikolicama, ali i na svojim leđima.

“Lada niva” će svakako olakšati kuršumlijskom Domu zdravlja, ali je nedovoljna da pokrije opštinu Kuršumija, teritorijalno najveću opštinu u Srbiji.

Teške situacije sa kojima se gotovo svakodnevno susreću ekipe Hitne pomoći u opštini Kuršumlija potakle su ovog penzionera da im od svoje penzije kupi terensko vozili “Lada niva”.

Milenković je poreklom iz Kuršumlije te ga je dodatno potresla sudbina medicinskih radnika koji se nerijetko do pacijenata u zabačenim selima probijaju na različite načine.

Direktorka Doma zdravlja kaže da će im ova donacija mnogo pomoći, prije svega da ljekari dođu do pacijenata koji žive u udaljenim selima. Neka od tih sela udaljena su i po 50 kilometara, a mnoga od njih se nalaze na vrlo nepristupačnim mjestima.

Zbog toga iz ovog Doma zdravlja poručuju da svaka donacija znači još spašenih života.

Načelnica Hitne službe Nevena Vučković ističe da ova služba nema ni dovoljan broj zaposlenih, jer se dešava da stigne poziv pacijenta. a da su sve ekipe daleko i potrebno im je mnogo vremena da se vrate.

Ipak, pored terenskog vozila koje su dobili na poklon, sada im je potrebno još jedno ležeće terensko vozilo koje bi riješilo problem pacijenata koji ne mogu da hodaju i sjede, javlja B92.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender