28. 10. 2020.
NDP: Tužilaštvo da ispita zaduženje od 35 miliona KM

NDP: Tužilaštvo da ispita zaduženje od 35 miliona KM

NDP: Tužilaštvo da ispita zaduženje od 35 miliona KM

Milićević je naglasio da ne čudi što je negativan revizorski izvještaj za Ministarstvo poljoprivrede za 2013. godinu, koji bi trebalo da se nađe pred poslanicima Narodne skupštine u ponedjeljak, 9. februara.

“U revizorskom izvještaju jasno se navodi da se Ministarstvo poljoprivrede 12. juna 2013. godine kod jedne od komercijalnih banaka zadužilo na iznos od 20 miliona KM kredita. Ista situacija od 15 miliona KM kredita ponavlja se i 2014. godine”, rekao je Milićević danas na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je naglasio da je Narodna skupština Srpske jedina nadležna da donese odluku o takvom zaduženju, i to na prijedlog Vlade Republike Srpske, a toga u ovom slučaju nije bilo.

Milićević je zbog toga pozvao ministre finansija i poljoprivrede Republike Srpske da podnesu ostavke.

Govoreći o Zakonu o javnom redu i miru, koji je ove sedmice usvojen u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Milićević je rekao da će, ukoliko počne njegova primjena, to značiti da će Ministarstvo unutrašnjih poslova moći da “saslušava i zadržava do 24 sata sve one koji su svoje mišljenje, tekst, crtež ili sadržaj ostavili na društvenim mrežama, i to sve dok sud ne odluči da li je uopšte bilo kršenja zakona”.

On je naglasio da je suština ovog “nedemokratskog zakona” disciplinovanje građana, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender