03. 08. 2021.
Pet navika uspješnih žena

Pet navika uspješnih žena

Praktični poslovni savjeti koje treba imati na umu

Uspjeh nije ravna putanja, već u životu uvijek postoje usponi, padovi i neočekivani preokreti. Ali, ako držite oči na nagradi i fokusirate se isključivo na svoj cilj, na kraju ćete ga i ostvariti.

Ovih nekoliko savjeta pomoći će vam u teškim trenucima.

Ostanite radoznali

Nikad nemojte da izgubite osjećaj za nešto novo i stalno postavljajte pitanja. Budite uvijek informisani o svemu, jer nikad ne znate šta korisno možete da saznate i naučite. Sve zapisujte, jer i sami znate koliko je lako nešto zaboraviti. Ovako vam se to neće događati.

Prijavite se za sve poslove

Jedan članak iz magazina “Harvard Business Review”, otkrio je da se žene za radna mjesta prijavljuju samo ako u potpunosti zadovoljavaju sve uslove, dok se muškarci prijavljuju i za ona gde ispunjavaju samo 60 odsto. Dakle, prije nego što dobijete poziciju koju želite, treba sakupiti poneko iskustvo i s radnih mjesta za koja opravdano mislite da nisu dovoljno dobra za vas.

Poslovni prijatelj

Ako idete u teretanu s prijateljicom, koja vam predstavlja podršku i navodi vas da ne odustanete, zašto nešto tako slično ne bi važilo i na radnom mjestu? Sigurno postoji neko ko može tako dobro da utiče na vas: ko će vas motivisati da se usavršite, s kim ćete moći da razgovarate ili ko će moći da vam pritekne u pomoć kad god zatreba.

Naučite da kažete “ne”

Iako je važno pokazati šefu da ponekad nije problem da radite više, čak i ako to znači provođenje više vremena na poslu, neka granica mora da postoji. Nemojte stvoriti naviku da uvijek za sve kažete “da”. Na taj način ćete vremenom početi da žrtvujete i svoj privatni život, a balans mora da postoji. (cosmopolitan)

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender